12 november in Aan de Slinger: Een cabaretvoorstelling over mensenleed, dierenleed, vergankelijkheid en Linda de Mol.

7 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. 12 november in Aan...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest of gezelschap dat in de week na de uitzending op komt treden in het theater Aan de Slinger en deze week spraken Jasper & Jos met cabaretière Janneke de Bijl die met haar voorstelling “Dit is het nou” op zaterdag 12 november in de grote zaal staat.

Bezoekers die op zaterdag 12 november het theater betreden kunnen een mooie voorstelling verwachten. Janneke beschrijft het namelijk als volgt: “het is een voorstelling over mensenleed, dierenleed, vergankelijkheid en Linda de Mol”. Een omschrijving die direct vragen oproept bij Jasper en Jos want wat heeft Linda de Mol precies te maken met deze voorstelling? Omdat Janneke een tijd terug 40 geworden is gaat de voorstelling over het omgaan met ouder worden en Linda de Mol kan hier blijkbaar met alles wat ze aan haar lichaam heeft verbouwd niet zo goed mee omgaan.

“Linda beweert de laatste tijd in de media dat ze voor Body Positivity staat terwijl als iemand niet bijdraagt aan deze beweging dan is het Linda wel” aldus Janneke die hier een stuk over geschreven heeft in haar voorstelling. Ook dierenleed komt aan de orde omdat de meeste dieren het hier in Nederland helemaal niet zo goed hebben zoals ze behandeld worden en mensen, ondanks de inflatie, best wel goed. Waarbij mensen dan weer vooral te kampen hebben met mentale problemen wat het contrast oplevert dat de mensen het in hun hoofd heel moeilijk kunnen maken.

De stijl van Janneke wordt omschreven als zwartgallig en doorspekt met onderkoelde humor. Dit is precies zoals Janneke is want ze houdt er van wanneer voorbeelden een beetje pijnlijk zijn maar tegelijkertijd ook als grappig kunnen worden ervaren. Ze zoekt in haar voorstelling graag dit soort randjes op en dat heeft haar opgeleverd dat ze bekend staat als zwartgallig. Het is de kracht van Janneke dat ze, ondanks haar wat harde en zwarte gevoel voor humor, niet de gun factor verliest van het publiek.

Bezoek de website van Janneke voor een uitgebreid speelschema van haar voorstelling “Dit is het nou” of luister via onderstaande link het hele interview terug dat ze afgelopen zaterdag live in de Enthousiasper uitzending gaf.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love