10.000ste afhaalpakket bij de bibliotheek Houten opgehaald.

22 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. 10.000ste afhaalpakket bij de...

Op dinsdag 20 april jl. werd Chrissey (9 jaar) blij verrast met een bloemetje en een boekenpakket. Chrissey bleek degene te zijn die het 10.000e afhaalpakket in de AfhaalBieb kwam afhalen. Ze was overdonderd dat zij het 10.000e pakket uitgereikt kreeg. “Ik vind het hartstikke leuk om te lezen. Ik ben erg blij met deze verrassing.”

Sinds begin januari kan iedereen die lid is van de Bibliotheek net als in 2020 tijdens de eerdere lockdowns boeken bestellen in de AfhaalBieb. De AfhaalBieb is in principe in het leven geroepen voor ouderen, kinderen en mensen die minder digitaal zijn.
Maar de AfhaalBieb wordt door veel meer mensen gebruikt, zo blijkt uit de cijfers.

Godfried Carbo, Manager Publieksservice bij de Bibliotheek Lek & IJssel: “Sinds januari hebben wij inmiddels meer dan 10.000 afhaalpakketten verwerkt. Onze medewerkers en vrijwilligers hebben heel wat boeken door hun handen zien gaan.
Het leuke is dat zij veel mensen ook op nieuwe ideeën hebben gebracht. Als een boek niet aanwezig was in de vestiging, werd er regelmatig een alternatief meegegeven. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad.”

Sinds vorige week is er een nieuwe service toegevoegd aan de AfhaalBieb: het verrassingspakket. “We merken dat mensen het snuffelen in de Bibliotheek missen. En dat het soms lastig is om online een keuze te maken. Daarom bedachten we het verrassingspakket. Als je op het bestelformulier van de AfhaalBieb aangeeft wat je leuk vindt om te lezen, dan stellen onze medewerkers en vrijwilligers met jouw wensen in gedachten een verrassingspakket samen. Een leuk alternatief voor het ‘shoppen’ in de Bibliotheek.” Aldus Godfried Carbo.

Leden kunnen op de website van de Bibliotheek vijf boeken bestellen. Boeken die vóór 12 uur ’s middags zijn besteld, kunnen de volgende dag tussen 10.00 en 14.00 uur opgehaald worden. Kijk voor actuele openingstijden van de AfhaalBieb op de website: www.bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb.

 


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love