Zorgwoningen op plek van Thermen Houten

27 januari 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Zorgwoningen op plek van...

Het markante gebouw aan de Tuibrug waar voorheen Thermen Houten was gevestigd staat al sinds 2019 leeg. “Het teruglopende aantal bezoekers door de moordende concurrentie en de steeds weer lagere entreeprijs staan niet in verhouding tot de stijgende kosten’’ lieten de toenmalige eigenaars van het bedrijf weten. Deze ontwikkeling leidde tot het plotselinge faillissement van de onderneming.

Vastgoedontwikkelaar Het Fort BV kreeg de locatie met een oppervlakte van 9000 vierkante meter in handen en heeft uiteindelijk een plan ontwikkeld om er een nieuwe bestemming aan te geven. In het plan wil de vastgoedontwikkelaar op de plek wooneenheden realiseren, bedoelt voor bewoners die intensieve zorg behoeven. Er zou ruimte zijn om plaats te bieden aan 70 tot 90 ‘onzelfstandige wooneenheden’. Bij de gemeente is het verzoek ingediend het bestemmingsplan van het perceel te wijzigen. Voor het realiseren van de plannen zou de grond de status ‘Maatschappelijk’ moeten krijgen. Nu nog is deze ‘Cultuur en Ontspanning’.  

In de directe omgeving van het pand zijn dagopvang Reinaerde, zwembad De Wetering, kinderdagverblijf Kids Lodge, een basisschool en diverse sportverenigingen gevestigd.

Ook niet ver van de locatie is in mei 2022 Het Vertrouwde Dorp geopend. Een appartementencomplex voor mensen met dementie. Volgens Anne Drent, woordvoerder namens de projectontwikkelaar, zullen Het Vertrouwde Dorp en het nieuw te ontwikkelen zorgcomplex geen concurrenten van elkaar worden. “Eerder is samenwerking welkom, de doelgroep vraagt juist om meer plekken waar zorg kan worden geboden’’ laat Anne Drent enkele maanden terug aan AD weten. 

 

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love