Bewoners Het Spoor zijn duivenoverlast zat

1 december 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Bewoners Het Spoor zijn...

De bewoners van Het Spoor hebben er meer dan genoeg van. Honderden duiven hebben bezitgenomen van de daken in de wijk en lijken geen aanstalten te maken te vertrekken.

De massale komst van de duiven nu zo’n jaar geleden heeft de bewoners flink in beroering gebracht. Tientallen kilo’s duivenpoep liggen in de dakgoten. Auto’s, ramen en zonnepanelen worden ontsierd door wat de duiven laten vallen. Het verfwerk van de huizen heeft te lijden onder de duivenpoep. Een buurtbewoner laat weten dat zelfs in de tuin zitten inmiddels niet meer zo ontspannen is als voorheen. “Zo’n hele troep duiven over je heen … je zit toch niet meer lekker dan”.

Er is al handenvol geld gespendeerd door de bewoners aan het laten reinigen van de dakgoten en zonnepanelen.

De duiven zitten zelfs onder de panelen en pikken aan de draden. Dit heeft al tot storingen geleid“.

De opbrengst van de zonnepanelen heeft ook merkbaar  te lijden onder de vogelpoep volgens de zichtbaar geïrriteerde bewoner. Om nog maar te zwijgen van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de overlast.

Enkele jaren geleden is met succes een overlast gevende populatie verdreven bij het nabijgelegen winkelcentrum Castellum. Naar een dergelijk succes zien de bewoners van Het Spoor reikhalzend uit.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love