Zoekactie met inzet van politiehelikopter

19 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zoekactie met inzet van...

Zaterdag cirkelde aan het eind van de middag langdurig een politiehelikopter boven Houten Zuid. Al snel werd duidelijk waar de inzet van de helikopter voor diende. Via een Burgernetmelding was bekend gemaakt dat een vijfjarig jongetje vanaf de Cascademuur, nabij kasteel Schonauwen, zoek was geraakt. Het blonde ventje ging tijdens zijn verdwijning gekleed in een trainingspak en droeg sportschoenen. Niet een opvallend signalement, al moet een moederziel alleen jongetje van die leeftijd toch wenkbrauwen doen fronsen.

Na de Burgernetmelding kwamen de beheerders van de Whatsapp-groepen die bewoners uit de wijken met elkaar verbinden kordaat in actie en stelde de wijkbewoners op de hoogte van de vermissing. Snel na het bericht zijn veel buurtbewoners op pad gegaan. De omgeving is nauwgezet uitgekamd. Na enige tijd breidde de helikopter het zoekgebied fors uit. In steeds wijdere cirkels vloog het toestel boven Houten-Zuid. Niets werd aan het toeval overgelaten gezien de forse politie inzet die kon rekenen op de hulp van bezorgde wijkbewoners. De opluchting was dan ook groot toen na een klein uur het bericht kwam dat het jongetje terecht is. Naar aanleiding van de oproep werd hij door een attente, winkelende buurtgenoot herkend.

Het kind zat doodleuk in de supermarkt in winkelcentrum Castellum te spelen op het speeltoestel, zich van geen kwaad bewust. De winkel ligt op ongeveer tien minuten lopen van de Cascademuur waar het jongetje voor de laatste keer was gezien.

Nogmaals heeft het nut van de buurtpreventie groepen zich bewezen. De saamhorigheid en bereidwilligheid van de buurt om in actie te komen was hartverwarmend.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love