Zo zou een avondklok in Houten er (ongeveer) uit gaan zien

13 januari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zo zou een avondklok...

Een avondklok in Houten? Het kabinet heeft de plannen voor de avondklok weer op tafel gelegd en overweegt deze in te gaan zetten. 

Half december werden al plannen gesmeden voor een avondklok, maar daar werd niks mee gedaan. Het meest heldere ‘element’: de avondklok zou van 20.00 uur ‘s avonds tot 04.00 uur in de ochtend gaan gelden. ,,Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan’’, stond er toen nog.

Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als je een geldige reden hebt om op straat te zijn. Die zouden zijn: reizen voor werk, medische hulp bieden aan mens of dier (denk aan artsen en verplegers), hulpverlening aan hulpbehoevende persoon, het aangelijnd uitlaten van een huisdier in de wijk. Ook genoteerd: indien zich een calamiteit voordoet.

In de praktijk zou het erop neerkomen dat mensen uit Houten die reizen voor werk of terugkomen van een vakantie ‘aan de hand van een officieel formulier’ zouden moeten kunnen aantonen dat ‘hij/zij een geldende reden heeft om zich op straat te bevinden’. Een werkgeversverklaring is bijvoorbeeld zo’n stuk.

Concreet mag je niet zonder goede reden in de avond door Houten verplaatsen. Wat er gebeurt bij een overtreding van het verbod is nog niet uitgedacht. De NCTV schreef nog dat ‘boetebedragen moeten worden vastgesteld door het Openbaar Ministerie’.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love