Wielrenner Van Schip wint Omloop van de Houtse Linies

20 maart 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Wielrenner Van Schip wint...

Schalkwijker Jan Willem van Schip won zondag de Omloop van de Houtse Linies.

“Ik kan het nog niet helemaal geloven”, zei de hardrijder toen hij met nummer twee Twan Brusselman en nummer drie Elmar Reinders het podium opging.

In de laatste 19 kilometer lange ronde van de zware wielerkoers viel Van Schip enkele keren aan in een kopgroep van acht renners. “Toen ze me de tweede keer terug pakten, dacht ik dat het voorbij was. Maar ik zag ook dat de rest best moe was. Dus toen heb ik het na de kasseistrook nog maar een keer geprobeerd.” Dit keer zagen ze de 21-jarige renner van De Rijke niet meer terug. Van Schipper stoomde zo op naar zijn eerste grote wegzege.

Brusselman was al net zo aanvalslustig als Van Schip geweest. In de slotfase had echter ook hij geen antwoord op de aanval van Van Schip. Voor zijn ploeg Jo Piels was dat extra zuur omdat die formatie met drie man was vertegenwoordigd in de kopgroep van acht, die op zo’n vijftig kilometer voor de streep tot stand was gekomen.

In die kopgroep hield Bram de Kort de eer hoog voor organisator De Jonge Renner. Meer dan een vijfde plaats zat er op het einde echter niet in voor de man uit Dongen.

Een groep van 19 renners vormde de eerste kopgroep van de koers. Daarbij zaten onder meer De Kort en Rob van Broekhoven. Een groep van 13 renners (met onder meer Jan Maas) sloot zich bij dit gezelschap aan. Na deze samensmelting betekende een aanval van Brusselman de vorming van de kopgroep van acht, die op de Houtse Heuvel in Den Hout de hoofdprijzen mocht verdelen.

Uitslag: 1. Jan Willem van Schip (De Rijke), 2. Twan Brusselman (Piels), 3. Elmar Reinders (Piels), 4. Hartthijs de Vries (Rabo DT), 5. Bram de Kort (Lotto-Jumbo DJR), 6. Sven van Luijk (Parkhotel Valkenburg), 7. (Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg), 8. Maikel Bos (Piels), 9. Jan Maas (Rabo DT) op 1.41, 10. Fabio Jakobsen (SEG), 11. Alexander Maes (Soenens), 12. Dylan Bouwmans (Rabo DT), 13. Niels Reynvoet (Atom 6), 14. Tijs Delbaere (Soenens), 15. Bob Olieslagers (Rabo DT).


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love