Wethouder neemt zwerfafval uit de verschillende wijken in ontvangst

5 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Wethouder neemt zwerfafval uit...

Elke eerste zaterdag van de maand zijn zo’n 200-250 Houtense burgers actief om ‘s morgens in de eigen wijk een uurtje zwerfvuil te rapen. Dit uurtje, want zolang duurt het maar, worden meestal afgesloten door  met elkaar een kop koffie/thee te drinken en lekker te bepreken wat er zoal speelt. Zo maken en houden we Houten schoon en verbonden.

Zaterdagmorgen 4 maart kwamen alle groepen op Castellum samen met het door hen verzamelde afval. Door Chris Karssen, lid van het zwerfvuil kernteam, werd symbolisch een zak afval aangeboden aan Wethouder Wouter van den Berg. Chris vroeg aandacht voor de hoeveelheid sigarettenpeuken die werden gevonden en voor het zwerfvuil op de bedrijventerreinen. “Kunnen we dit niet samen met de Houtense ondernemers oplossen?”, vroeg hij zich af.

Wouter sprak zijn grote waardering uit over de grote inzet van burgers van (bijna) alle wijken die hier maandelijks een uurtje voor uittrekken. Hij deed ook een beroep aan de rokers om deze peuken niet meer op straat weg te gooien. Daarnaast zal gekeken worden of er initiatieven gestart kunnen worden op de bedrijventerreinen van Houten.

Net als vorig jaar was ook de Panda van WNF weer aanwezig om de morgen nog verder op te vrolijken.

De organisatie sloot af met een oproep: “Houten wordt steeds schoner, maar we zijn er nog niet! Help mee om van Houten de schoonste plaats van Nederland te maken. Laat niets achter op straat en doe mee met de maandelijkse actie”.

Wil je ook meedoen? Kijk op www.zwerfvuilhouten.nl of volg de activiteiten op facebook @houtenzwerfvuilarm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love