Werk en Inkomen Lekstroom is er voor Houtenaren met financiele problemen.

10 maart 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Werk en Inkomen Lekstroom...

Iedere week besteden de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper extra aandacht aan regionaal nieuws. Afgelopen week viel hun oog op een nieuwsbericht met als inhoud hoe de gemeente Houten inwoners met financiële problemen probeert te helpen via Werk en Inkomen Lekstroom.

De DJ’s belden met Petra Schellekens van Werk en Inkomen Lekstroom om te praten over wat deze vernieuwde wet op de gemeentelijke schuldhulpverlening betekent voor de gemeente en voor haar inwoners.
Deze wet regelt namelijk dat de gemeente signalen krijgt als inwoners hun vaste lastenrekeningen niet meer kunnen betalen. Het gaat hierbij over zorg, huur, water en gas of elektra.
Het is op dat moment voor de gemeente verplicht om alle signalen op te pakken en hulp te bieden. Dit doet de gemeente op dit moment via Werk en Inkomen Lekstroom.

Het bedrijf heeft professionele hulpverleners in dienst die mensen met financiële problemen bij kunnen staan in het aanvragen van een uitkering, aanvullende regelingen en advies geven bij geldproblemen.
De afgelopen weken heeft het bedrijf aan iedereen die door de vernieuwde wet op de gemeentelijke schuldhulpverlening op de radar van het bedrijf is gekomen een brief gestuurd met informatie. Ook zal het bedrijf niet schromen om bij uitblijven van reactie, telefonisch of persoonlijk contact te zoeken om hulp te bieden.

Het valt Werk en Inkomen Lekstroom verder op dat er minder hulpverzoeken worden neergelegd bij het bedrijf, dit terwijl er door de pandemie meer mensen in de financiële problemen komen. Het bedrijf verwacht ook later dit jaar dat deze daling zal worden omgezet in een stijging.

Werk en Inkomen Lekstroom is voor (hulp)vragen tijdens werkdagen bereikbaar via 030-7022300 van 08:30 tot 17:00 of via https://www.wil-lekstroom.nl/

 

Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen hadden met Petra Schellekens van Werk en Inkomen Lekstroom:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love