Wat zijn de opties om de Tour de Schalkwijk door te laten gaan?

4 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Wat zijn de opties...

Vorig jaar kon de Tour de Schalkwijk niet door gaan wegens de corona maatregelen. Dit jaar zal de organisatie proberen het wielerevenement wel door te laten zijn.Wat zijn de opties om de Tour de Schalkwijk door te laten gaan? 

Speaker Joost stond vorig jaar in de startblokken om zijn rentree te maken bij de Tour de Schalkwijk. Hij zou het stokje over nemen van Henk van Gestel. Henk was al jaren de speaker van het wielerevenement voor kinderen uit Schalkwijk t/m 12 jaar. Maar door corona ging de gehele tour niet door en moest Joost wachten. Maar dit keer is er goede hoop vanuit de organisatie om de Tour door te laten gaan.

Maar hoe zal de Tour er dan uit zien? ‘De kaarten staan erbij dat sporten voor de kinderen die mee doen kwa leeftijd mag en naar verwachting mogen in juni weer wielerevenementen plaatsvinden. Maar dan komt de factor; wat doe je met publiek? En dat weten we natuurlijk nu nog niet’ aldus Joost Geerders.

Er zijn natuurlijk verschillende opties rondom de organisatie van de tour. Joost: ‘Het kan zijn dat alle maatregelen weg zijn, daar ga ik niet vanuit, maar het zou wel het mooiste zijn. Maar je moet wel heel erg rekening houden met een 1,5 meter scenario voor publiek. 

En kan de tour ook gereden worden zonder publiek? Ja, dan ga je wel een tour rijden. Maar niet zoals normaal. Dan ga je ergens iets doen waar dan geen publiek bij kan komen, want hoe je het wendt of keert, publiek gaat er toch komen’ aldus Joost.

Hoe de tour er precies zal uitzien is nog even afwachten, maar met de start van de inschrijvingen en de goede hoop van de organisatie word er alles aan gedaan om de 51ste Tour de Schalkwijk dit maal wel door te laten gaan.

Luister het interview met Speaker Joost hier terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love