Wat deed jij in de vierde klas van de middelbare? Selina schreef een boek!

13 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. Wat deed jij in...

Iedere week besteden de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper aandacht aan een persoon of organisatie die de afgelopen week iets bijzonders meegemaakt heeft. Deze week spraken Jasper & Steffie met vierdeklasser Selina Steinfelder over haar boek ‘Het Noordoosten’ dat ze uitgebracht heeft en hoe het schrijfproces hiervan geweest is.

Waar sommige jongeren tijdens hun vrije tijd uren dansen op TikTok, swipen op Tinder, gamen op Twitch of op een bankje stiekem hun eerste sigaret roken, pakt Selina het anders aan. Begin januari is Selina begonnen met schrijven en ze weet dit nog precies te herinneren. “Ik zat in de klas en we hadden het over de dreiging tussen Oekraïne en Rusland” verteld Selina die vervolgens dankzij een vriendin aan het denken werd gezet over het vraagstuk: Wat doe je wanneer je door je land wordt opgeroepen voor de dienstplicht? Ze heeft zich proberen in te leven hoe dat in z’n werk zou gaan en heeft het verhaal aangevuld met de nodige fantasie.

Het schrijfproces vond Selina zwaar maar leuk. “Het was best wel verslavend eigenlijk” zegt ze vrolijk. Ze maakt de vergelijking met het lezen van een boek. Wanneer je een goed boek leest dan wil je door de spanning weten wat er met het personage gebeurd en deze ervaring had Selina ook tijdens het schrijfproces waarbij ze constant wilde weten wat er met haar eigen personage zou gaan gebeuren. Selina had in eerste instantie ook zeker niet de intentie om een heel boek te schrijven maar omdat de eerste hordes makkelijk genomen werden wilde ze toch verder blijven schrijven aan het verhaal.

“Het boek is eigenlijk een grote thriller” aldus Selina. Het verhaal gaat over een 18 jarige jonge vrouw genaamd Robin die samen met haar vader woont in het noorden van Oekraïne. Robin heeft een vriendin, waar ze in het geheim verliefd op is en terwijl de liefde tussen beiden opbloeit valt Rusland het land binnen. Wanneer beiden een brief krijgen waarin staat dat ze de dienstplicht in moeten, besluiten ze om dit samen te volbrengen. Tenminste, dat denken ze. En zo begint het verhaal waarin niets is wat het lijkt.

Wanneer geïnteresseerden het boek willen kopen dan kan dat maar omdat er nog geen uitgever aan het boek vast zit moet dit via de email. selinasteinfelder@icloud.com is het e-mail adres waar de aanvraag voor een boek met als titel: Het Noordoosten naar toe kan en het kost 15 tot 20 euro per stuk. De eerste exemplaren zijn inmiddels de deur uit want haar docent Nederlands kocht een van de eerste exemplaren. Luister hier het hele interview dat Selina afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper radiouitzending en hoor direct hoe ze denkt over het schrijven van een 2e boek:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love