Viveste en Mitros samen verder als woonin

10 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Viveste en Mitros samen...

Corporaties Viveste en Mitros gaan per 1 januari 2023 fuseren. De nieuwe naam wordt Woonin. Huurders kunnen terecht bij de vestiging in hun woonplaats: Woonin Houten, Woonin Wijk bij Duurstede, Woonin Utrecht en toekomstig ook bij Woonin Nieuwegein en Woonin Overvecht.

Woonin staat dichtbij de huurder
Vanaf januari is de huurder van 9.00 uur tot 17.00 uur welkom met vragen. Ook telefonisch is Woonin straks langer bereikbaar, bijvoorbeeld voor huurders die het lastig vinden om digitaal hun vraag te stellen.

Woonin bouwt meer en sneller
Een belangrijk argument om te fuseren is de slagkracht om extra sociale woningen te bouwen in de regio. Dit wordt ook expliciet ondersteund door het Huurders Netwerk Mitros (HNM): “Wij zien het als een cruciale opgave om het woningtekort terug te dringen, deze nieuwe organisatie geeft een sterkere positie richting gemeenten,” aldus Hans Hiltemann, voorzitter van HNM.
Woonin wil een grote stap zetten in het aanpakken van de woningnood. Door nieuwe locaties te vinden voor sociale huurwoningen en aan boord te komen bij commerciële ontwikkelaars. Maar ook door slimmer te bouwen, in een zogeheten ‘bouwstroom’. Dit is een nieuwe, conceptuele manier van bouwen van woningen. De fusieorganisatie is aanjager van de Utrechtse bouwstroom, een initiatief om makkelijker en sneller sociale huurwoningen te bouwen, met een regionale aanpak.

Goedkeuring Autoriteit Woningcorporaties
In september 2022 heeft de Autoriteit Woningcorporaties (AW) goedkeuring gegeven aan de fusie. Deze toestemming is noodzakelijk en volgt op eerdere stappen die Mitros en Viveste hebben gezet. Zoals het verkrijgen van instemming van de huurdersorganisaties van zowel Mitros als Viveste. Ook zijn er op het fusievoorstel positieve zienswijzen gekomen van de gemeenten Utrecht, Houten, Nieuwegein en Wijk bij Duurstede. De aanvraag is verder getoetst op het belang voor de volkshuisvesting, behoud van lokale binding en financiële continuïteit. Op alle punten onderschrijft de AW meerwaarde van een fusie.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love