Van fruit naar sap tijdens de fruitpersdag in Schalkwijk

4 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Van fruit naar sap...

Zaterdag 3 oktober stond er in Schalkwijk een mobiele fruitsappers. De vrachtwagen perst alle soorten fruit zoals peren, appels en ander fruit. Door de regen en door toename van de coronabesmettingen waren er geen extra festiviteiten. 

Door in het dorp de mogelijkheid te bieden sap te persen, is veel van dit fruit, dat anders onder de boom zou blijven liggen of op de composthoop zou belanden, verwerkt tot heerlijk fris sap! En we voorkomen zo, dat mensen die hun sap in het verleden in Zoelen of Breukelen lieten persen, allemaal afzonderlijk met een auto met een paar kisten fruit op en neer gaan rijden.”

Enkele tientallen mensen uit de omgeving kwamen hun fruit laten persen, variërend van een half kistje tot een aanhanger vol appels en peren. Ieder sapje smaakte weer anders, maar elk was lekker en alle eigenaren gingen trots met een aantal pakken sap naar huis! In totaal is meer dan 2500 kg fruit tot sap geperst, bijna 2000 liter!

Volgend jaar weer als het aan de Voedselschuur ligt. En dan hopelijk met beter weer en zonder beperkingen, dus met springkussen en open boerderij!

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love