Documentaire ‘Typisch Houten’

22 oktober 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Documentaire ‘Typisch Houten’

10 jaar geleden werd Omroep Houten opgericht. In de afgelopen jaren is Omroep Houten enorm gegroeid. Om het jubileum met heel Houten te vieren heeft de omroep een documentaire gemaakt, ‘Typisch Houten’.

Bekijk hier de documentaire: (tekst gaat door onder de video)

 

In 2009 werd de omroep opgericht door Arthur Vierboom, Ger Kroes en Jocko Rensen. In het begin was de omroep vooral gefocust op het maken van Houtense verhalen, gemaakt door enthousiaste vrijwilligers met een flipcamera.

De omroep groeide sindsdien hard. Het aantal vrijwilligers nam toe en in 2013 lanceerde de omroep haar eigen radiozender, Houten FM. De zender bleek een verbindende factor voor Houten te zijn. Naast spraakmakende interviews en Houtense muziek, is HoutenFM ook een kweekvijver voor nieuw talent gebleken. Zo stroomde diverse radiomakers en producers door naar respectievelijk NPO 3FM, Radio Veronica, 100%NL en BNR.

Ook op het gebied van video’s en evenementen heeft Omroep Houten enorme stappen gemaakt. De kwaliteit is vooruit gegaan maar ook is er bijna geen evenement meer waar het videoteam niet bij is geweest. Met reportages en livestreams bij grote gebeurtenissen zoals het sportgala en de cultuurnacht kan de Houtenaar zijn hart ophalen. 

Daarnaast kreeg de omroep de afgelopen jaren inwoners uit Houten in beweging bij Het Houten Huis. Het evenement waarbij geld ingezameld wordt voor een maatschappelijk doel. 

Hoofdredacteur Gerard Hurkmans: de afgelopen 10 jaar heeft Omroep Houten zichzelf ontpopt tot vaste waarde in het Houtense medialandschap, dat is knap voor een organisatie die alleen uit vrijwilligers  bestaat. Ook de komende 10 jaar willen we Houten blijven verbinden en voorzien van nieuws, reportages en de mooiste verhalen.”

Gerard is enthousiast over de toekomst. Mede door de snelle technologische ontwikkelingen ziet Omroep Houten veel kansen om inwoners uit Houten nog meer te bereiken. Dat doen we nu al via onze website en HoutenFM, maar ook via onze sociale media. Facebook, Instagram en YouTube zijn steeds belangrijker geworden om de ‘Houtenaar’  te bereiken. Het mooie aan de ontwikkelingen is dat we de content steeds interactiever kunnen brengen, dan doen we bijvoorbeeld nu al via Instagram Stories. De wisselwerking zal de komende jaren alleen maar groeien, besluit de hoofdredacteur.

Cadeau:

Ter gelegenheid van 10 jaar Omroep Houten, wilde de omroep graag een cadeau geven aan de inwoners uit Houten. In een korte documentaire zijn we op zoek gegaan naar ‘Typisch Houten’.

In gesprekken met Houtenaren (import) en Houtenezen (hier geboren) probeert de omroep boven tafel te krijgen wat vandaag in onze stad ‘typisch Houten’ is. Tijdens deze speurtocht spreekt zij met mensen als Robert Derks, de stedenbouwkundige die Houten bedacht heeft, Gijs van Leeuwen, oud raadslid en fractievoorzitter voor de SGP in Houten en Aleid Groothoff die nieuwe Houtenaren helpt zich thuis te voelen in Houten. Ook andere oude en nieuwe inwoners van de stad geven hun mening. Zo wordt ook de nieuwe burgermeester – als nieuwe inwoner – bevraagd over zijn eerste indrukken.

 


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love