Traditionele kerstboomverbranding gaat tóch door

30 oktober 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Traditionele kerstboomverbranding gaat tóch...

De gemeenteraad heeft besloten dat begin januari 2020 toch wel een traditionele kerstboomverbranding zal plaatsvinden. Onlangs meldde het college nog dat de verbranding niet door zou gaan.

De raad heeft nu besloten dat er na de kerstboomverbranding in januari wordt gekeken naar een mogelijk alternatief. Dat zal gebeuren in samenspraak met betrokkenen en de Kinderraad.

Tijdens de raadsvergadering van 29 oktober overhandigde Ellen van Ooijen een petitie aan burgemeester Gilbert Isabella. In de petitie wordt getwijfeld aan de representativiteit van het burgerpanel. Uit dat panel bleek dat 70% van de Houtenaren de kerstboomverbranding niet meer ziet zitten. De petitie is inmiddels 377 keer ondertekend.

Brandweer

Fractieleider Wayne Wilson van Houten Anders! meldt volgens het AD dat ook de brandweer niet gelukkig met afschaffing: “Je kunt eens per jaar in brandweerkostuum een evenement bijwonen en op de foto gaan met mensen uit het publiek. Dat moment is ook belangrijk voor de werving van nieuwe vrijwilligers.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love