Tour de Schalkwijk: Zege van 52ste editie voor Thom de Kruijf

19 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Tour de Schalkwijk: Zege...

Een week lang hebben 92 rennertjes zich ingespannen tijdens de etappes en de tijdritten. Na een prachtige week vol activiteiten en feesten is de Tour de Schalkwijk van 2022 tot haar einde gekomen. Gisteren op de Brink werd het Defilé gehouden om de winnaars te huldigen.

Na een spannende week is Thom de Kruijf de grote winnaar van deze Tour. Thom mag zich winnaar van het algemeen-, berg- en dijkhuisklassement noemen. De tweede plek in het algemeen klassement ging naar Luuk van Oort en Fenna van Dijk heeft een derde plek gehaald. Hiermee is zij het beste meisje van deze editie van Tour de Schalkwijk. Rinse Copier is de winnaar van het 8/9 jarigenklassement, gevolgd door Owen van Emmerik en Mike Gerritsen. Hidde de Jong en Fenna van Dijk behaalden de tweede en derde plek in het bergklassement. Luuk van Oort was tweede in het dijkhuisklassement en Fenna van Dijk derde.

Zondag was eerst nog de laatste tijdrit van deze Tour. TdS Tijdrit zondag 17 juli 2022 Zie hier iedereen langskomen in ruim 3 minuten. Veel plezier!

Tijdens de tijdritten namen we afscheid van Maarten Leeman, hij heeft zich jarenlang ingezet voor de coördinatie van de Tour de Schalkwijk. Het is traditie om de ex-medewerkers op ludieke wijze in het zonnetje te zetten om ze te bedanken voor hun inzet.

 

De kinderen hebben gedurende de week deelgenomen aan leuke activiteiten zoals vossenjacht, spelletjes bij de Lek en polderen door de Schalkwijkse sloten. Oftewel een mooie week om op terug te kijken!

De Tour de Schalkwijk van 2023 wordt verreden van 9 tot 16 juli. Tot volgend jaar!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love