Tikkie’s naar Mark Rutte: Houtense Youri gaat viral met Facebookactie

10 oktober 2019

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Bonjoerie
  6. /
  7. Tikkie’s naar Mark Rutte:...

Mark Rutte vragen of hij je studie terug kan betalen omdat het leenstelsel weer wordt afgeschaft. Hoe? Door middel van de app Tikkie. Youri Hoogewoning kwam met het idee en maakte een evenement aan op Facebook waarop hij studenten oproept om massaal Tikkie’s naar de minister-president te sturen. Inmiddels hebben 18.000 mensen laten weten dat ze meedoen. Joerie belde met Youri op Houten FM om te vragen wat zijn plannen zijn.

Het plan begon als grap, maar na veel aanmeldingen en media-aandacht lijkt het een serieus plan: op 24 november zo veel mogelijk geld terugvragen aan Mark Rutte. Hoogewoning merkte op dat er plannen zijn om het huidige leenstelsel af te schaffen en terug te gaan naar een basisbeurs. Dat betekent dat een hele generatie studenten geld heeft moeten lenen, met een schuld als gevolg. “De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd, dus eigenlijk vallen wij nu buiten de boot.” Youri bedacht dit evenement en het slaat aan.

De VVD heeft via de klantenservice al zo veel Tikkie’s ontvangen dat ze met een reactie zijn gekomen. “Wij vinden dat elke student in Nederland een goede opleiding moet kunnen volgen. We hebben het recent ingevoerde leenstelsel waarbij studenten makkelijker kunnen lenen en een bijbehorende terugbetalingsperiode van 35 jaar. De overheid betaalt al een groot deel van de opleiding van studenten. Dat is in het belang van onze samenleving – veel kennis en kunde – maar ook zeker voor jezelf! Dat vraagt echter verantwoordelijkheid van studenten zelf. Met het op termijn terugbetalen van je lening krijg je de kans een goede opleiding te volgen én kunnen we het ook met zijn alle  betalen.”

“Er moet echt iets gaan gebeuren,” zegt Youri. Of hij bereid is om de strijd aan te gaan als voorman van deze actie? “Ik zal er alles aan doen om een oplossing te krijgen!”

Beluister het hele interview hier:

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love