Test kennis over het jaar 2022 in het theater Aan de Slinger tijdens de pubquiz van 5 januari 2023!

30 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Test kennis over het...

Deze week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met Peter Jongerius die al geruime tijd pubquizzen organiseert in de gemeente Houten. Jasper & Jos spraken Peter deze keer specifiek over aanstaande quiz van begin januari.

Tijdens een pubquiz gaan per avond meerdere teams de strijd aan met elkaar om aan de hand van een serie vragen te bepalen wie het meeste verstand heeft over een aantal specie onderwerpen die middels deze vragen getoetst worden. Het gaat hier niet alleen om algemene kennis van de deelnemers maar soms worden er ook meer specialistische vragen gesteld aan de deelnemers. De vragen hoeven niet heel zwaar te zijn maar juist de verschillende onderwerpen die tijdens de quiz behandeld worden maken een pubquiz zo bijzonder.

Een goed pubquiz team bestaat uit een divers geselecteerde groep mensen. Dit zodat de kennis die paraat is in deze groep zo versrprijd mogelijk is. Peter adviseert teams daarom ook om hun team samen te stellen uit verschillende leeftijdscategorieën waarmee de verschillende decennia gecoverd zijn en de verschillende vragen zo goed mogelijk beantwoord kunnen worden. Zo heeft ook iedere deelnemer vast een aandachtsgebied waar hij of zij extra veel van weet en dan doelt Jongerius onder andere op aandachtsgebieden zoals: topografie, mode, natuurkunde, literatuur.

Het via de telefoon opzoeken van de antwoorden tijdens een quiz wordt niet gewaardeerd. Sterker nog de mobiele telefoons moeten van Peter uitgeschakeld worden tijdens de quiz. Tijdens de pauzes mogen de deelnemers antwoorden op de eerder gestelde vragen wel opzoeken op hun mobiele telefoon maar omdat de antwoordlijsten op dat moment al bij de jury ingeleverd zijn, heeft dit geen gevolgen voor de uitslag. “over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd met de quizleider” laat Peter duidelijk weten.

In totaal doen er per quiz rond de 10 tot 12 andere teams mee en dat zal op donderdag 5 januari niet anders zijn! In het theater Aan de Slinger zal deze leuke avond gehouden worden en kaarten kunnen via de website van het theater gekocht worden. Deze kaarten kosten 6 euro per stuk en per team mogen er vijf deelnemers zichzelf aanmelden. Luister via onderstaande link het hele interview terug dat Peter afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper uitzending en hoor direct of er nog extra punten te verdienen zijn voor de leukste teamnaam:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love