2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. SV Houten kampioen in...

Op zaterdag 27 mei 2023 is SV Houten kampioen geworden in de 3de klasse en promoveert het volgend jaar naar een hogere klasse. Onder toeziend oog van ongeveer 1000 toeschouwers en vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd had SV Houten een onverwacht simpele middag. SV Houten won met 5-0 van Elinkwijk.

SC Houten schoot uitstekend uit de startblokken. Door een fantastische vrije trap van Melvin Venus en een intikker na een goede aanval van Mitchel de Vaal stond het na 15 minuten al 2-0 voor de thuisploeg. Nadat de 42-jarige aanvaller Brayton Biekman vlak daarna (oud-prof bij oa. FC den Bosch en Excelsior) doorgebroken onderuit werd gehaald, kwam Elinkwijk in een ondertalsituatie terecht en was het kampioenschap al bijna binnen.

Het werd de middag van Mitchel de Vaal. Hij maakte vlak na rust zijn tweede van de middag na een foute inschatting van de keeper van Elinkwijk en werd onder luid applaus van het publiek in de 60ste minuut gewisseld. Het werd nog 5-0 voor SV Houten door doelpunten van Zakaria El Bennay en Brayton Biekman.

Na afloop was het groot feest en werd het team en de staf gehuldigd op het veld. Ze kregen de kampioenschaal overhandigd door een KNVB-official. Na afloop kwam ‘Man of the Match’ Mitchel de Vaal met een reactie: