Succesvolle Benefietavond voor Oekraïne

28 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Succesvolle Benefietavond voor Oekraïne

Cultuurnacht Houten en Aan de Slinger organiseerden afgelopen zaterdag 26 maart een Benefietavond voor de inwoners van Oekraïne. Er was een concert in de theaterzaal, een film en een kunstveiling. De totale opbrengst van de kaartverkoop, veiling en baropbrengst van de Benefietavond is € 7.006,-. Het bedrag is bestemd voor Giro 555, een deel gaat naar een Houtens initiatief om enkele woningen geschikt te maken voor vluchtelingen uit Oekraïne en wordt besteed aan onder andere aanschaf van interieur en huishoudelijke apparaten.

Burgemeester Gilbert Isabella opende de avond met een mooi en inlevend woord vooraf en spoorde het publiek aan vooral gul te geven. Aansluitend bracht Ruslan Forostianov, zelf nu wonend in Houten maar geboren in Oekraïne, een indringend verslag over wat zijn broer de afgelopen oorlogsweken heeft meegemaakt in hun geboorteland. De band onder leiding van zangeres Conchita bracht een aantal toepasselijke rocknummers waaronder ‘Tears in heaven’. Een mooie mix van muziek volgde van de band Amber Roots, en optredens van zangeres Meike van der Veer en zanger Dennis Kroon.

Halverwege het programma vond onder leiding van de Houtense kunstenares Rian Los een veiling plaats met door kunstenaars en sieraadontwerpers uit Houten en omgeving gedoneerde werken. Ook kon het publiek bieden op dinerbonnen van Houtense restaurants en tickets voor voorstellingen en films.

De Benefietavond maakte deel uit van de landelijke actie vanuit de kunst- en cultuursector voor Oekraïne: #hArtforUkraine. De gehele avond werd live uitgezonden door Omroep Houten. Het concert is terug te kijken via:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love