Streekmarkt op het plein

24 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Streekmarkt op het plein

Het plan was er al langer, maar door de maatregelen die ons werden opgelegd kwam het er nog niet van. Nu komt het er wél van. Zondag 29 augustus en 26 september zullen op het plein in het Oude Dorp voor het eerst regionale ondernemers hun waren komen aanprijzen.

De Krommerijn-streek heeft veel te bieden
Dat was voor de initiatiefnemers van het evenement aanleiding genoeg om hun oor te luisteren te leggen bij beoogde deelnemers en er bleek genoeg animo voor een dergelijk evenement. De organisatie onderzocht ook of het mogelijk is om iedere eerste zondag van de maand het plein op te luisteren met een mediterraans aandoende markt. Zo’n markt waar een muzikant de gasten verwelkomt en voor ieder wel iets van zijn of haar gading te vinden is. Tot een vaststaand maandelijks terugkerend evenement is het nog niet gekomen, maar het wordt niet uitgesloten.

Streekmarkt
De voedsel- en warenmarkten die we vooral kennen van onze vakanties ademen de sfeer die de Houtense streekmarkt organisatie maar wat graag wil vangen. Inmiddels zijn de kramen vergeven en is duidelijk dat op het plein driekwart ervan zal worden ingenomen door voedsel. Mocht het marktconcept aanslaan dan beraad de organisatie zich na de tweede editie over mogelijk vervolg. Vaak zien lokale ondernemers de meerwaarde om hun producten op een streekmarkt onder de aandacht te brengen en is het publiek doorgaans ook enthousiast te krijgen, om kennis te nemen van de rijkdommen van de streek waarin ze wonen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love