Stijgende trend corona besmettingen ‘Jongeren tussen de 20 – 40 jaar moeten extra opletten’

19 september 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Stijgende trend corona besmettingen...

De cafés gaan vanaf morgenavond eerder dicht en ook is er een beperking op de groepsgrote. Allemaal nieuwe maatregelen die ook in Houten van kracht zullen gaan. Maar Burgemeester Gilbert Isabella maakt zich vooral druk om de grote groepen jongeren in Houten en roept op om de regels na te leven.

Op Houten FM liet Isabella vanmorgen weten: ‘Ik wil een oproep doen aan de jongeren van Houten om de regels na te leven. Je ziet dat in de jongeren doelgroep 20 – 40 jaar het besmettingsaantal omhoog gaat. We zullen kijken met jongerenorganisaties zoals Van Houten & Co hoe we de jongeren het beste kunnen bereiken’. 

Niet alleen jongeren moeten zich meer bewust worden van de regels. Ook naar sportclubs zal extra worden gekeken om mogelijk extra maatregelen toe te voegen. ‘Wethouder Kees van Dalen zal er nog eens extra naar kijken. Het kan gaan om simpele maatregelen zoals een extra oproep tijdens de wedstrijden aan bezoekers om afstand te houden’ aldus Isabella.

Corona cijfers Houten, Bron: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

Bij de winkels zullen ook maatregelen worden verscherpt. Isabella: ‘Het zijn kleine maatregelen, afstand houden. Ook als je in de winkel bent. Maandag zullen we met de winkeliers in gesprek gaan om toch op te roepen om de winkelmandjes en karren door het personeel te laten schoonmaken. Strenger te letten op het aantal mensen in de winkel en de afstand moet bewaakt worden’. 

Isabella is er wel van overtuigd dat de Houtenaren zich goed aan de regels zullen houden: ‘Ik heb gelukkig de ervaring dat als iedereen zich in Houten aan de maatregelen houdt, maar mocht het niet lukken dan moeten we ook boetes uitdelen’.

Luister het hele interview hier terug. 

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love