Stichting Leergeld introduceert de Schoolspullenpas

26 mei 2021

 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. Onderwijs
 6. /
 7. Stichting Leergeld introduceert de...

Het schooljaar nadert zijn einde en dan moet men zich binnenkort alweer voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Daarvoor zijn allerlei spulletjes nodig. En als je niet veel geld hebt, dan is dat best moeilijk. Vandaar deze actie van de Stichting Leergeld.

De stichting stelt voor mensen met een heel smalle beurs een pas ter beschikking waarvoor de belangrijkste spulletjes kunnen worden aangeschaft zoals:

 • Een toffe agenda
 • Goede pennen
 • Tekenmateriaal
 • Gymspullen en noem maar op.

Je krijgt een pas met een bepaalde waarde, voor voortgezet onderwijs van 100 euro en voor lagere school van 50 euro. Hiermee kun je dus gewoon ook eens kopen, waar je tros mee rond kunt lopen op school. De pas kan in de diverse winkels in Houten gebruikt worden. Zij zien er wel op toe, dat het voor schoolmateriaal gebruikt wordt.

Meer over Stichting Leergeld

Voor een goede ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat het kan meedoen op school en in de maatschappij. Lid zijn van de voetbalclub of het hebben van een fiets en laptop, het zijn juist die dingen die bijdragen aan het gevoel erbij te horen! Maar er zijn veel gezinnen waar het niet vanzelfsprekend is om een laptop te hebben of je kind lid te maken van die sportclub. Ouders moeten soms rondkomen van te weinig geld en moeten er andere keuzes gemaakt worden. Stichting Leergeld wil dat álle kinderen kunnen meedoen en ondersteunt de gezinnen met het kopen van die laptop of het betalen van de sportclub! Ook muziek maken of samen dansen horen bij de groei van kinderen en jongeren.

Als een gezin een aanvraag doet maakt een medewerker van Leergeld Houten een afspraak voor een intakegesprek thuis. Er wordt samen bekeken wat er nodig is. Als blijkt dat het inkomen laag is helpt Leergeld door het kopen van een laptop of het betalen van de sportclub, er wordt geen geld gegeven hiervoor. Ook bijzondere vragen kunnen besproken worden. Soms helpt Leergeld met een doorverwijzing. Een geweldig doel om te zorgen, dat iedereen mee kan doen.

Meer informatie of een aanvraag indienen www.leergeld.nl/houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love