Sponsorloop De Plantage voor Groen(er) schoolplein

24 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. Sponsorloop De Plantage voor...

Openbare basisschool de Plantage is de afgelopen weken heel druk geweest met een actie voor een project Groen Schoolplein. Op 27 maart was de kick off van de actie.
Met behulp van een aantal zeer betrokken ouders is er samen met de groene schoolplein commissie van de school, bestaande uit een aantal leerkrachten en directeur Diana Brouwer, een actie opgezet. Met behulp van onder andere folders over de actie hebben alle kinderen  in hun omgeving om steun gevraagd en ook hebben leerlingen zelf allerlei verschillende acties bedacht om geld op te halen. Elke groep had een eigen QR code en elke week werd de stand hoeveel alle groepen hadden opgehaald met iedereen gedeeld.

De Plantage heeft in samenwerking met “Dolmans Landscaping“ en de gemeente Houten al een heel mooi plan gemaakt voor een educatief groen schoolplein. Vanaf begin dit jaar zijn verschillende subsidies aangevraagd, waaronder bij de provincie Utrecht.

Het schoolplein van de Plantage bestaat nu nog vooral uit veel tegels. Daar moet verandering in komen, want een groen schoolplein heeft vele voordelen. Een groen schoolplein is duurzaam en laat de kinderen ervaren wat de waarde van de natuur is. Ook kan er meer aandacht gegeven worden aan het creëren van waterbewustzijn. Het biedt de kinderen meer uitdaging en draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. De Plantage gaat op het nieuwe plein buitenlessen geven en ook bewegend leren is meegenomen in het plan voor het nieuwe schoolplein.

Vrijdagmiddag 21 april is de actie afgesloten met een drukbezochte sponsorloop in park Schoneveld en is het opgehaalde bedrag samen met alle kinderen, leerkrachten en ouders bekend gemaakt. Samen hebben we het bedrag van €17.000 euro opgehaald! Een zeer geslaagde actie! Alle kinderen hebben voor hun inzet een mooie medaille van de school gekregen.

Als alles volgens plan verloopt kan er in de zomervakantie gestart worden met de bouw van het nieuwe schoolplein.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love