Skadi Dames Vier en Triton Oude Vier, winnaars van de 139ste Varsity

3 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Skadi Dames Vier en...

Onder het toeziend oog van duizenden toeschouwers heeft Triton uit Utrecht zondag de 139ste editie van de prestigieuze Varsity roeiwedstrijd gewonnen. Het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten was ook ditmaal decor voor dit evenement. De teams en organisatie hadden hun tenten opgeslagen aan de voet van de Schalkwijksebrug vanwaar de roeiers ook van start gingen.

De Varsity spreekt iedere roeier zeer tot de verbeelding. Menig gelouterd Olympiër zou zijn behaalde plak op de Spelen inruilen voor het winnen van deze wedstrijd.

Traditiegetrouw gingen na de finish van zowel de Dames- als de Heren-finale, vele toeschouwers te water om de roeiers te feliciteren met hun prestatie.

SKADI DAMES VIER WINT DE VARSITY De Dames Vier van Skadi wint de Varsity! Lieke van Nieuwenhuizen, Marieke Keijser, Nienke von Hebei en Linn Aanholt gingen met een tijd van 07:19,78 als eerste over de finishlijn. Het feest kon in Rotterdam losbarsten!

Bij de dames wist de boot van Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging Orca beslag te leggen op de tweede plaats.

TRITON OUDE VIER WINT DE VARSITY Al snel na de start van de finalerace namen de mannen van de Utrechtse Studenten Roeivereniging de leiding. Voor het Amsterdamse Nereus en het Delftse Proteus-Eretes wisten Eli Brouwer, Jaap Schenck, Bart Lauwers en Casper van der Steen zich onder leiding van stuurvrouw Ellen Bijkerk, nagenoeg onbedreigd naar de overwinning te roeien. Met een tijd van 10:25,36 gingen ze als eerste over de finish.

Wethouder Paul van Ruitenbeek overhandigde, meteen na de finish op het water, de heren hun krans. Te midden van de vele zwemmende fans en de vele boten een onstuimige actie.

En dan was er nog dit. Staat in het programma als race, maar niet in de uitslagen. Maar leuk was het wel!

De organisatie van het evenement kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Tienduizend belangstellenden lieten zich door het frisse weer niet weerhouden om de wedstrijden aan de waterkant, vanaf de Schalkwijksebrug en op de fiets langs beide zijden van het kanaal te volgen.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love