Houten komt thuis met: Tempus

Tempus

Scheduled on

vrijdag 17:00 19:00

Vrijdag 17:00 - 19:00 uur

Tagged as: ,
De titel van de Houtense radioshow ‘Tempus’ en de termen zoals ‘Tempora Presens Futurum’ zijn een verwijzing naar verscheidene ‘tijdsvormen’. Hiermee wordt een poging gedaan de relatie tussen het gevoel bij de muziek enerzijds en het verstrijken van de tijd anderzijds te verwoorden. Wie herkent immers niet de ‘zweem van nostalgie’ die zich van je meester maakt bij het wederhoren van mooie klanken uit je jeugd of uit bijzondere episodes uit je leven. Tempus ‘streelt de snaren van de viool des levens tot verliefdheid erop volgt’

Een Eclectische Muziekprogramma

‘Elke vrijdagmiddag gaan we los met de beste muziek uit het assortiment. Allerlei muziekstijlen komen aan bod. Herhaling van titels wordt het liefst vermeden. De muziekuitzendingen van het programma zijn immers terug te luisteren bij ‘radio gemist’ op de HoutenFM site. Elke week krijgt de luisteraar een nieuwe Playlist geserveerd met een grote verscheidenheid aan artiesten. De platen die we gedraaid hebben worden toegevoegd aan de ‘collectie van Tempus’ een prachtige verzameling met alle parels uit de muziekgeschiedenis.

De vormgeving

Items die o.a. aanbod komen zijn: muziek die is verbonden aan een bijzondere clip, rock, een selectie uit de geschiedenis van het Eurovision songfestival, de artiest van de maand, sixties, seventies, eighties, tips en tops, anderstalige muziek, disco & soul, filmmuziek, een livetrack en elektronische dance trance en lounge. Er is een kletspraatje met een Houtenaar of wie dan ook en een stukje cabaret. Bovendien zijn er met enige regelmaat ‘thema uitzendingen’ waarbij een muzikale gast centraal staat.

Luisteradvies

Zet de volumeknop in de gewenste stand.

Ga lekker achterover zitten en geniet van de weldadige klanken uit je speakers.

Zorg voor ruimte om je heen zodat je kunt opveren als de muziek je opzweept als je uit je dak wil gaan. Keer terug naar het standje ‘liggen op een luchtbed op zee’ en laat je ontspannen het weekend indrijven.

*  Meester is een verwijzing naar het beroep docent primair onderwijs en de vele jaren dat Michel voor de klas stond in de gemeente Houten.

Houten komt thuis met: Tempus!

 


Read more

Podcast of previous episodes


Current track

Title

Artist

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love