Scouting Schonauwen brengt het bevrijdingsvuur naar Houten

7 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Scouting Schonauwen brengt het...

Wat was het fijn om weer met elkaar een erehaag te vormen op het Oude Dorp tijdens de Dodenherdenking op het Plein. Met 40 leden van onze vereniging werd er een mooie V-formatie gevormd met fakkels. Zoals de burgemeester tijdens zijn toespraak aangaf zijn wij na de dodenherdenking met 19 lopers en 4 begeleiders vertrokken naar Wageningen.

Het is inmiddels 20 jaar geleden dat Scouting Schonauwen begonnen is met het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen. Dit jaar hebben we onze leden de mogelijkheid  gegeven om of de volledige afstand van 44 km te lopen of om dit in estafettevorm met 5 km op 5 km af te lopen.

Om middernacht van 4 op 5 mei 2022 werd het bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Wij gingen als 75ste van de 81 teams van start en konden om 01.00 uur vertrekken. Vanuit Wageningen lopen we altijd eerst langs het Militair Ereveld Grebbeberg en daarna vervolgt de weg alsmaar rechtdoor tot aan de post met broodjes knak net voor Amerongen. Vanaf daar nog door tot Doorn, waarbij we linksaf gaan naar Cothen en daarna, na Werkhoven, rechtsaf. Houten komt nu toch echt wel in de buurt, nu de laatste 7 km ingegaan zijn.

Van de 11 volledige afstandslopers en 8 estafettelopers hebben respectievelijk 9 en 7 lopers Houten te voet bereikt. De eerste lopers waren stipt om 9 uur op ons Honk op de Keercamp in Houten en de laatste deelnemers kwamen om kwart voor 11 binnen. Na een korte pauze vertrok de groep daarna weer naar het gemeentehuis om daar, precies 12 uur ná het ontsteken van het vuur in Wageningen, het bevrijdingsvuur in Houten te laten branden.

Lijkt je dit nu super fantastisch om ook mee te maken? Word dan leiding bij Scouting Schonauwen en volgend jaar kun je mee naar Wageningen. De vereniging wil namelijk gaan uitbreiden en is daarvoor op zoek naar nieuwe leiding voor de Welpen (7-11 jaar) en de Scouts (11-15 jaar). Als je contact opneemt met Sandra Verhagen-Roefs via groepsbegeleider@scouting-schonauwen.nl kun je vrijblijvend een aantal keer komen kijken om te ervaren of leiding zijn wat voor je is.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love