Gratis ijsjes voor kinderen in Houten

9 juni 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Gratis ijsjes voor kinderen...

Op donderdag 15 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ in Houten. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat sommige ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Houten, het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht, Gemeente Houten en de Vebego Foundation georganiseerd.  

In Nederland groeien circa 300.000 kinderen op in een gezin dat moeite heeft om rond te komen. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas. Zij kunnen niet op voetballen, naar zwem- of muziekles en vaak is er ook geen geld voor schoolspullen, een verjaardag vieren, een fiets of kleding.

Weinig financiële middelen 
Het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen, bestaande uit Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, zorgt ervoor dat deze kinderen – net zoals hun leeftijdgenoten – kunnen meedoen. Samen zetten zij zich in om kinderen en jongeren te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen. Dit doen zij door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit is echter nog niet bij alle ouders en kinderen in armoede bekend.

Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur 
Om ouders en kinderen in Houten te informeren hebben Sam& voor alle kinderen en de Vebego Foundation de handen ineengeslagen met Stichting Leergeld Houten, het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht en de gemeente Houten. In de gemeente groeien zo’n 1.200 kinderen op in gezin met een inkomen tot 120% van het ‘wettelijk sociaal minimum inkomen’. Het sociaal minimum inkomen is het bedrag dat iemand volgens de overheid minimaal nodig heeft om van te leven. De lokale organisaties richten zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeente en omgeving. Samen bieden ze ondersteuning aan kinderen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Tijdens ‘Sam& de wijk in’ delen de organisaties gratis schepijsjes uit in de wijk Wernaar en bij de Bibliotheek Houten-Centrum. Daarnaast informeren zij ouders over de beschikbare hulp. De actie start op vrijdag 16 juni 2023 om 14:00 uur bij basisschool de Velduil (locatie de Beverakker) en staat om 16:00 uur bij de Bibliotheek Houten-Centrum.

Foto: Sam& voor alle kinderen


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love