Ruim zesduizend euro voor Amnesty International

17 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Ruim zesduizend euro voor...

Vorige week zaterdag werd het plein van Het Rond ingenomen door de boekenmarkt, georganiseerd door Amnesty International Houten. Het evenement kan een succes genoemd worden. De opbrengst van de boekenverkoop is tot ruim boven de zesduizend euro gestegen.

Al vroeg in de morgen van 11 september, “het was nog donker” laat Hella van Veen weten, kwam een truck van lokaal transportbedrijf De Rooy het plein opgereden en loste daar vele pallets met gebruikte boeken. Vele handen maken licht werk dus staken bijna twintig vrijwilligers de handen uit de mouwen om de opgestelde kramen van hun koopwaar te voorzien. Nog voor de markt officieel van start ging meldden de eerste kopers zich; wie vroeg is heeft tenslotte de eerste keus. Het zou jammer zijn als een titel al verkocht is, nog voor je de kans hebt gekregen die te vinden.

Schrijvers vinden het een eer hun misschien al wat beduimelde boeken voor verkoop uitgestald te zien liggen, keurig ondergebracht in categorieën.  Het geeft aan dat de boeken van hand tot hand zijn gegaan en dat interesse is gewekt het te lezen. Op de boekenmarkt krijgt het opnieuw kans van eigenaar te verwisselen zodat de schrijver zijn weg vindt naar weer een leesrafel of nachtkastje. Hoe het ook zij, de boekenmarkt is ook dit jaar weer een doorslaand succes geworden. Een van de drijvende krachten hierachter is Hella van Veen. Haar tomeloze inzet en met haar die van een leger vrijwilligers, maakte eerdere edities van de boekenmarkt al tot een succes. en ze is vastbesloten er nog een flink aantal succesverhalen aan vast te knopen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love