Ruim 15 procent van de winkelpanden leeg op Het Rond

12 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Ruim 15 procent van...

Mede door de achter ons liggende corona periode hebben veel ondernemers de deur moeten sluiten. Ook winkelcentrum Het Rond is danig getroffen door de gevolgen van de pandemie. Met overheidssteun werd het hoofd nog wel boven water gehouden. Maar nu het op terugbetalen van de destijds in het leven geroepen Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid aankomt staat het water hen alsnog tot aan de lippen. Hoog oplopende kosten door terugbetaling van de NOW en de huidige inflatie laat de vertrekkende ondernemers geen keus. De achtergelaten panden blijven lang leeg.

Het winkelcentrum waarvan de eerste paal in 1983 de grond inging telt meer dan 130 winkelpanden en heeft nu te kampen met een leegstand van ruim 15 procent. De beleggingsmaatschappij die het winkelcentrum in handen heeft laat eerder weten Het Rond te behoeden voor verdere leegloop. Concrete plannen hieromtrent zullen eerdaags worden bekendgemaakt.

De mogelijkheid de panden geschikt te maken voor bewoning zal zonder twijfel bespreekbaar zijn, maar hierover doen betrokken partijen op voorhand nog geen uitspraak.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love