Rotary plant een voedselbos

26 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Rotary plant een voedselbos

Dit jaar bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. Op 11 maart 1923 werd Rotaryclub Utrecht opgericht. De rode draad in dit jubileumjaar wordt gevormd door de emissieloze 100 jaar Rotary Estafette die startte in het Olympisch Stadion in Amsterdam en eindigt in Zeeland. Daar planten Nederlandse en Belgische Rotarians een voedselbos bij de finish van de fietsestafette eind van dit jaar.

Op zondag 26 maart 2023 kregen Rotary Club Houten en Rotary Club Houten Castellum een ‘gouden’ schop in een elektrische bakfiets overgedragen vanuit Rotary Club Nieuwegein. Gezamenlijk fietsten de beide clubs door naar de Rotaryclub Bunnik.

In elk van de 7 districten in Nederland komt een van de zeven aandachtsgebieden van Rotary centraal te staan. Voor Midden-Nederland is dat Onderwijs en Alfabetisering.

Om invulling te geven aan dit aandachtsgebied van Midden-Nederland, organiseerden de Rotaryclubs een voorleesmiddag voor kinderen van 2-10 jaar in Café-Restaurant De Roskam. De Stichting VoorleesExpress, gesponsord door RC Houten-Castellum, leverde het spannende verhaal.

Door diverse fundraisacties, onder andere door de verkoop van een legpuzzel, vergaren meer dan 480 Rotaryclubs een fonds om uiteindelijk het voedselbos van 2,5 ha te financieren ten zuiden van Terneuzen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love