Ronde van Houten: waar gaat ons geld heen?

14 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Ronde van Houten: waar...

Daar Hou Ik U Aan – zaterdag 11 tot 12 uur
Zaterdag 16 maart praten de presentatoren John van Amerongen en Arthur Vierboom in het politieke radioprogramma Daar Hou Ik U Aan met raadslid Pascal Ooms van de SGP onder andere over het aanstaande vertrek van de gemeentesecretaris en over de Ronde van Houten. 

Heisessies
Eind deze maand vertrekt gemeentesecretaris Aletta Barink. In gesprekken met burgemeester en wethouders heeft zij aangegeven dat zij behoefte heeft aan een andere balans in haar leven met meer tijd voor haar privéleven. De gemeentesecretaris geeft leiding aan het ambtelijk apparaat. Afgelopen jaar zijn er veel heisessies en teamoverleggen gehouden over het juiste evenwicht tussen wat de politiek wil (“bestuurlijke ambities”) en het ambtelijk apparaat aankan (“capaciteit”). Belangrijke functies worden op dit moment door externen gedaan. Het college heeft de interim-directie gevraagd nog tot de zomervakantie te blijven. Naast interim-directeur Bedrijfsvoering Richard Sessink is dat de interim-directeur Strategie en Ontwikkeling Alwin Oortgiesen, die tijdelijk waarnemend gemeentesecretaris wordt. 

Wil de politiek te veel, zijn er geen geschikte mensen, schort het aan geld? 

Ronde van Houten: waar gaat ons geld heen?
De gemeente moet de komende jaren belangrijke keuzes maken. Volgens de gemeente komt dat onder andere door de inflatie, de stijgende rente en omdat de gemeente over een jaar of wat misschien veel minder geld van het rijk krijgt uit het gemeentefonds. Bewoners gaan dat merken. De gemeente wil in gesprek met de inwoners over waar het geld aan uitgegeven moet worden en waar wel op bezuinigd kan worden. Zorg of onderhoud van groen en wegen of cultuur? In de ‘Ronde van Houten’ gaat de gemeente in april en mei de wijken in om te praten met bewoners en nu al op ‘t Rond en in Castellum om eerste reacties op te halen. Er volgen nog straatgesprekken, bijeenkomsten en online vragenlijsten. Op 21 maart verschijnt een eerste verslag op de website van de gemeente. 

Hierover en meer praten John van Amerongen en Arthur Vierboom zaterdag met SGP-fractievoorzitter Pascal Ooms. (Uitgenodigde tweede gast nog onzeker). 

Luister naar Daar Hou Ik U Aan – zaterdag van 11 tot 12 uur

Bronnen:
Raadsinformatiebrief vertrek gemeentesecretaris * Ronde van Houten: toekomstbestendige begroting * Houten praat mee in de Ronde van Houten

 

Gelabeld als

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love