Reportage: op bezoek bij de NK-winnaars van het paardencarrousel

9 september 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Reportage: op bezoek bij...

Begin juli werden de teams van de Manege Zilfia’s Hoeve bij de pony’s en de paarden Nederlands Kampioen Paardencarrousel, een unieke prestatie. Aankomende zondag 10 september mogen de ruiters van de pony’s (ruiters tot 18 jaar) laten zien wat ze kunnen tijdens het prestigieuze Horse Event in Vijfhuizen, bij Haarlem. Blik op Sport ging langs bij de manege om van dichtbij een training te bewonderen en te zien hoe zij zich voorbereiden op dit grote evenement. Ook werd er teruggeblikt op het behalen van de Nederlands Kampioenschappen. 

 

 

 

 

 

Carrousel rijden is een onderdeel van de paardendressuur. Het wordt door een groep van twaalf of 16 ruiters bedreven en het doel is om zo synchroon mogelijk de pony’s of paarden figuren uit te laten voeren door de ruiters in ‘de bak’. Eén persoon heeft van de zijkant de leiding over de ruiters; de commandant. Dat is bij beide teams van de Zilfia’s Hoeve Manon Hage. Zij bedenkt en doktert de figuren minutieus uit en stuurt de ruiters professioneel en bemoedigend aan langs de bak.

Tijdens de training leerde Blik op Sport van Nicole Kamermans o.a. hoe de muziek van de proef wordt gekozen, hoe de ruiters worden voorbereid op de figuren die ze moeten maken en hoe de emoties waren na het behalen van de winst op het NK. Voor Lisa den Hamer en Annika Atteveld wordt het een spannend weekend. Zij mogen aankomende zondag met het team van de pony’s bij het Horse Event laten zien wat ze kunnen. Je hoort het allemaal in onderstaande reportage:

Door: Ruben Driessen


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love