Reegeit uit het bos Nieuw Wulven overleden

25 maart 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Reegeit uit het bos...

Boswachter Luc Hoogenstein van Natuur Monumenten kwam tot de ontdekking dat een reegeit is overleden. De ree kwam uit het bos van Nieuw wulven.

De reegeit is waarschijnlijk opgejaagd door een hond uit het bos en is terecht gekomen in Utrecht. Luc verteld op Houten FM over het gedrag van reeën en dat het toch heel belangrijk is om als je gaat genieten in het bos, honden aangelijnd te houden.

In elk geval tussen 15 maart en 15 juli is dat verplicht omdat dan het broedseizoen is. Honden, hoe lief ook, blijven dieren met een jachtinstinct en kunnen vogels, reeën en andere dieren opjagen met nare gevolgen.
Luc vertelde ook over welke dieren er voorkomen in ons mooi Bos Nieuw Wulven en hoe bijzonder de begroeiing is; dode bomen en takken blijven liggen omdat ze voeding bieden aan veel verschillende insecten en zo bijdragen aan een goede biodiversiteit.

Meer informatie over de regels in het bos, zijn te vinden op de website van Staats Bosbeheer of op de borden bij de ingangen van het bos. Luc benadrukt dat we ook echt mogen en kunnen genieten van het bos maar doe dat wel veilig voor de bewoners van het bos en als je een hond hebt: houd deze aangelijnd!

Beluister het interview met Luc hieronder:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love