Recycle Sint 2023 groot succes

14 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Recycle Sint 2023 groot...

Op donderdag 9 en vrijdag 10 november vond voor de vierde keer de Recycle Sint in Houten plaats. Maria van der Veen en Marijke van Tiggelen zijn de drijvende kracht achter de organisatie. Maria: “We hebben allemaal zo veel speelgoed en spullen in huis dat prima een tweede leven kan krijgen.”

Dit jaar is er dubbel zo veel speelgoed ingebracht. De deel van boerderij Nieuwoord lag bezaaid met tassen, dozen en vuilniszakken. Marijke vertelt: “In totaal zijn we met 8 dames 6 uur lang bezig geweest om alles uit te zoeken. Het was een flinke klus.” Elf tafels zijn gevuld en ook op de grond ligt veel speelgoed. Daarnaast zijn 12 grote bakken gevuld met boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s.

“Op veler verzoek hebben we dit jaar een QR code aangemaakt om de kosten te kunnen dekken. We geven alle vrijwilligers een klein bedankje. Ook de locatie krijgt van ons een bijdrage. De helft van de opbrengst gaat naar Stichting Houten Geeft. Zij zetten zich in voor kinderen uit mindervermogende gezinnen en thuissituaties in de gemeente Houten.” Op de vraag of ze er volgend jaar weer zijn, zegt Marijke: “We hopen het wel!”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love