Quarantainer bij Het Haltna Huis in Houten

7 mei 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Quarantainer bij Het Haltna...

Op 7 mei 2020 is er een Quarantainer geplaatst bij ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis in Houten. De Quarantainer zorgt ervoor dat mensen hun dierbaren op een veilige manier kunnen ontmoeten in deze periode van coronacrisis.

Geen bezoek in Het Haltna Huis
Alle verpleeg- en verzorgingshuizen mogen sinds 19 maart geen bezoek meer ontvangen om bewoners te beschermen tegen het coronavirus. Die maatregel geldt ook voor Het Haltna Huis in Houten. In Het Haltna Huis zijn ook appartementen die door Viveste verhuurd worden aan bewoners die géén zorg nodig hebben. Deze bewoners mogen, net als de overige cliënten en bewoners van ZorgSpectrum, nu al enige weken geen bezoek meer ontvangen. Een vervelende situatie omdat ook zij nu verplicht in quarantaine zitten. Nu de Quarantainer is geplaatst kunnen mensen hun dierbaren weer ontmoeten.

De Quarantainer is een mobiele plek waar mensen elkaar, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt, kunnen ontmoeten. In de huidige coronacrisis kan de quarantainer toch zorgen voor verbinding.
Gezamenlijk initiatief Viveste en Zorgspectrum Het Haltna Huis
Om zowel de huurders van Viveste, alsook de bewoners van Het Haltna Huis te kunnen verblijden met een bezoekje van een dierbare, heeft Viveste aangeboden de huur van een quarantainer te bekostigen. De planning en coördinatie van alle bezoeken en het schoonmaken volgens de RIVM-richtlijnen na elk bezoek, regelt ZorgSpectrum.
Quarantainer aanvulling op bestaande mogelijkheden om contact te hebben met familie
De quarantainer is een mooie aanvulling op de al bestaande mogelijkheden om contact te hebben met dierbaren. Zo is er de mogelijkheid om te beeldbellen en worden er op kleine schaal raamvisites gepland. Het voordeel van de quarantainer is dat er in privéverband contact met elkaar kan zijn, ondanks dat fysiek contact niet mogelijk is. Daarnaast worden er verschillende activiteiten buiten georganiseerd waar bewoners, huurders en cliënten van kunnen genieten, zoals muziekoptredens.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love