Portretten maken in Theater Aan de Slinger

3 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Portretten maken in Theater...

Zaterdag 2 maart werd er tijdens een bijzonder gezellig en enerverend Kunstcafé van Kunst om de Hoek hard gewerkt. Drie schilders, een tekenaar en een boetseerder maakten portretten van Geurt Blankers.

Geurt is al vele jaren reuringmaker aan de Slinger, dat wil zeggen dat hij leuke dingen in de foyer organiseert. Hij bedacht samen met Rian Los en Anneke Janszen dat het leuk zou zijn om in de foyer een keer live te schilderen. Dit idee is nu voor de vijfde keer uitgevoerd. De kunstenaars Ineke Graamans, Else Dhont en Ingrid van Tilborg schilderden, Corrine Britzel tekende en Rian Los boetseerde een portret.

Maar ook veel mensen in het publiek en zelfs kinderen tekenden Geurt. Dit gaan ze nu uitwerken in hun atelier en dat wordt weer getoond vanaf 18 mei. Tijdens deze expositie mogen ook andere kunstenaars uit Houten, beginnend of gevorderd en ook van elke leeftijd, een portret aanleveren -van een mens- voor de expositie.

Wilt u meedoen, stuur dan een mail met de foto en afmetingen van uw werk naar rianlos1@gmail.com.

Wilt u ook een keer een kunstcafé bezoeken? U bent van harte welkom elke eerste zaterdag van de maand in de foyer van het theater.

Tijdens het kunstcafé in juni zal Rian Los meer vertellen over “Het portret door de eeuwen heen”.

Omdat de expositie dan al hangt, zal zij zeker enkele portretten die er hangen of staan in het verhaal betrekken.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love