Politiek cafe over ‘Nieuwkomers’

5 december 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Dossier Houten Hub
  6. /
  7. Politiek cafe over ‘Nieuwkomers’

GroenLinks en PvdA organiseren met CU en D66 een politiek café over Nieuwkomers in Houten.
In Houten worden op dit moment Oekraïense ontheemden opgevangen en statushouders gehuisvest. Daarnaast komt er binnenkort mogelijk ook een opvanglocatie voor vluchtelingen bij. Deze groep bij elkaar wordt ook wel de ‘nieuwkomers’ genoemd. Gevlucht voor onveilige omstandigheden in hun land van herkomst en hopen in Nederland een nieuwe start te kunnen maken.

GroenLinks, PvdA, CU en D66 vinden dat er veel moet gebeuren om deze kwetsbare groep mensen goed op te vangen, zodat zij hun leven weer kunnen oppakken. Daarom organiseren zij een politiek café op 13 december in Cultuurhuis Schoneveld. HoutenAnders! en het CDA sluiten zich hier bij aan.

Tijdens deze avond spreken we over het belang van opleiding, wonen en integreren bij het maken van een nieuwe start. Kees Diepeveen is uitgenodigd om de avond in te leiden, met zijn team zoekt hij naar kansen voor de opvang van vluchtelingen in de provincie Utrecht. Betrokkenen, professionals en vrijwilligers in de maatschappelijke begeleiding van statushouders en vluchtelingen gaan in gesprek. De bedoeling van de avond is het vergaren van concrete ideeën en suggesties om een warm thuis voor nieuwkomers te creëren in Houten en hoe de beleidsmakers daaraan kunnen bijdragen. De gespreksleider tijdens de bijeenkomst is Hans van Zijst.

De avond wordt afgesloten met een panelgesprek waarin VluchtelingenWerk, het onderwijsveld en de Provincie Utrecht, de uitkomsten van de gesprekken bespreken. Hoofdvraag van de avond is: wat is er nodig om nieuwkomers een warm thuis te geven in Houten? De uitkomsten van de avond zullen worden aangeboden aan het college van Houten.

Mocht je belangstelling hebben, dan is vooraf aanmelden nodig want het aantal plekken in de zaal is beperkt.
Mailen kan naar secretarishouten@groenlinks.nl en houten.pvda@gmail.com.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love