Welzijn Houten! van woensdag 6 oktober 2021

6 October 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten! van woensdag...

Op woensdag 6 oktober 2021 hebben Bleona Coli, Jon Nellestijn, Henk Donker en Hilde Schijf weer een mooie WelZijn Houten! voor u gemaakt.
In het eerste uur was er aandacht voor de Kinderboekenweek die op 6 oktober van start is gegaan. Het thema van dit jaar is Wat wil je worden. We hebben gesproken met Ilja Bakker van de Bibliotheek Lek en IJssel, waar Houten ook onder valt. Bij de bieb kunnen kinderen m.b.v. een QR-code twee spellen spelen: het beroepenspel en een mysteriespel. Verder wordt er ook deze week voorgelezen voor de kleinste kinderen maar dat is los van de Kinderboekenweek.
Hierna hebben we met Attie Kosterman gebeld terwijl ze haar klas stond les te geven. Zij is lerares op OBS De Velduil. Op deze school werken ze in thema’s en daarin hebben zij het thema Wal wil je worden geïntegreerd. De leerlingen moeten ook allemaal gedurende het leerjaar een boekenkring voorbereiden waarin zij een boek dat gelezen is presenteren. Hiermee worden andere leerlingen enthousiast gemaakt om ook dit boek te lezen. Natuurlijk mochten alle kinderen aan het begin van de week verkleed komen als wat ze later maar willen worden.
Hilde is ook nog op bezoek geweest bij boekhandel De Kler en heeft er gesproken met Maarten de Beer. Welke boeken zijn er uitgekomen en welk boek maakt grote kans op de Gouden Griffel. Ook het Kinderboekenweekgeschenk is aan bod gekomen. Er liggen zo veel mooie, nieuwe kinderboeken in zijn winkel: zeker de moeite waard om zelf te gaan neuzen wat jouw (klein)kind wil lezen!
Natuurlijk ook dit uur Beleving in de Omgeving met leuke tips om de komende week te ondernemen.

In het tweede uur waren er twee gasten in de studio: Marian van de Steenhoven en Aafke Smienk. Marian heeft inmiddels 20 Verwendagen voor Moeders georganiseerd en draagt het stokje over aan Aafke. Wat is de Verwendag voor Moeders en voor wie is het? Wat is er de afgelopen jaren allemaal gedaan? We horen Marian met vuur vertellen over haar passie en ook over het vertrouwen dat ze in Aafke heeft voor de volgende 20 Verwendagen.  Ook vertelt Marian hoe ze al die jaren dit mooie initiatief gefinancierd heeft.  Afgelopen zaterdag waren er weer bijna 60 moeders die een dag in de watten gelegd zijn. Een heel mooi idee met een nog mooiere uitwerking
Na dit mooie gesprek is er contact gezocht met Henk Donker voor zijn wekelijkse filmrubriek. Deze week was de documentaire van Omroep Houten in de spotlight: Plein. Gerard Hurkmans was telefonisch in de uitzending en vertelde over het tot stand komen van deze 6-delige docu. Elke vrijdag vanaf 8 oktober zal er om 14.00 uur een nieuwe aflevering online gaan. Te vinden via www.omroephouten.nl .
Natuurlijk ook het reguliere aanbod in de lokale bioscoop en filmhuis.

Heeft u nog opmerkingen, vragen of ideeën voor ons programma? Stuur even een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl.

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love