Welzijn Houten! van 13 oktober 2021

13 October 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten! van 13...

woensdag 13 oktober WelzijnHouten! :
In het eerste uur hebben we contact gehad met Ludo Knollema van het Jongerenwerk in Houten. Het Jongerenwerk is onderdeel van vanHouten&Co. Het Jongerenwerk organiseert vele activiteiten om in contact te komen met onze jongeren in Houten. Op deze manier krijgen ze jongeren in de gaten die even een steuntje in de rug nodig hebben en bij hen een veilige plek kunnen vinden om hun problemen te bespreken. Door deze aanpak voorkom je dat jongeren gelijk in de reguliere hulpverlening belanden maar vooral informeel zelf aan de slag kunnen met een welzijnswerker. Belangrijk werk dus!
In de herfstvakantie worden er weer diverse activiteiten georganiseerd met al toppunt een FIFA game met VR-bril. Meer informatie over het Jongerenwerk en het programma voor de herfstvakantie kunt u vinden via https://www.vanhoutenenco.nl/jong-in-houten/ of via Instagram en Facebook.
Verder hebben Bleona en Hilde aandacht besteed aan De week van de Veiligheid in Houten. Er worden door de gemeente diverse dingen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een Webinar en bezoeken van de Brandweer in wijk de Gilden. Meer informatie via https://www.houten.nl/nieuws/week-van-de-veiligheid.
Natuurlijk ook weer Beleving in de Omgeving in het eerste uur.

In het tweede uur van WelZijn Houten! hebben Bleona en Henk het gehad over MBTI.
Voor veel kantoormedewerkers is het even wennen dat er geen online vergaderingen meer zijn en zij weer in een ‘echt’ team werkzaam zijn. In de uitzending vertelt Henk Donker meer over de MBTI test. Deze test is geen originele psychologische test, maar geeft inzicht in je voorkeursstijl. Op deze manier kun je erachter komen uit wat voor aspecten een team bestaat en waar een team tegenaan loopt. Volgens Henk kan het daarom geen kwaad om als team een MBTI test te laten afnemen. Wil je meer informatie over de MBTI test? Kijk dan op https://eu.themyersbriggs.com/en of maak een online MBTI test via https://www.123test.nl/jung-persoonlijkheidstest/.
Natuurlijk was er ook weer de wekelijkse filmrubriek van Henk Donker; Deze week heeft hij het over Willeke Alberti en Carrie Tefsen gehad, 2 dames met een grote staat van verdienste.

Presentatie: Bleona Coli, Henk Donker en Hilde Schijf
techniek: Jon Nellestijn
Heeft u nog vragen, opmerkingen of ideeën voor onderwerpen, stuur een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl en wij nemen snel contact met u op.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love