DHIUA 12 april 2017: Wethouder Rensen wil graag door als wethouder

Daar Hou Ik U Aan 12 April 2017

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA 12 april 2017:...

Wethouder Jocko Rensen zou graag nog vier jaar wethouder voor de PvdA zijn in Houten. Hij heeft geen ambities om wethouder te zijn voor een andere partij noch om burgemeester te worden.
Jocko Rensen was te gast bij Daar Hou Ik u Aan en werd geïnterviewd door Toke van Telgen en Paul van Ruitenbeek. In het
 begin van de uitzending reageerde Rensen direct op de stellingen die hem werden voorgelegd. Volgens Rensen is er nog veel werk te doen en heeft hij met veel plezier en inzet de gemeente bestuurd met de andere leden van het college samen.
Rensen ziet geen rol voor zich weggelegd als burgemeester in een andere gemeente. “Daarvoor ben ik teveel een man van de inhoud en moet ik nog de nodige groei doormaken.”
Jocko Rensen is wethouder voor de PvdA sinds 2014. Hij realiseert zich dat de PvdA aan de slag moet om de eigen achterban aan zich te binden. Hierbij gaat het niet alleen om groepen die in het verleden aan de PvdA verbonden waren maar ook om nieuwe doelgroepen zoals zelfstandigen zonder personeel.
Toke van Telgen nam met Jocko Rensen ’t Groentje door waarin veel nieuws stond over de manier waarop de gemeente met de inwoners van Houten wil communiceren. Hij heeft als wethouder het onderwerp in communicatie in portefeuille en is van mening dat er nog meer duidelijkheid mag komen over hoe overheid en inwoners zich tot elkaar verhouden. Hij ziet daarbij vooral kansen, zeker als het gaat om het inzetten van kennis en kunde die bij inwoners aanwezig is. Zo is het aan de gemeente om bij een brug die door ouderdom versleten is, in gesprek te gaan met omwonenden over die brug. Is het nodig dat deze vervangen wordt, is er in de buurt nog een andere goede verbinding? Het gesprek aan gaan is en blijft belangrijk, ook al is dat in de afgelopen periode niet helemaal altijd goed gegaan.De gemeenteraad heeft recent over dit onderwerp een nieuwe visie communicatie vastgesteld.

Opening, wethouder Jocko Rensen, de stellingen en de krantenknipsels 12-04-2017

Laatste onderwerp in het eerste uur was de woonvisie die Rensen al eerder aan de raad heeft aangeboden. De gemeente wordt geacht enerzijds zelf een visie te hebben, maar kan deze ook uitdragen in het overleg dat er met Viveste is. Kern van het beleid is dat er blijvend wordt gewerkt aan een evenwichtige woningvoorraad, rekening houdend met de vergrijzing van Houten, Rijksbeleid (woningbouwverenigingen richten zich weer alleen op echte sociale huurwoningen), instroom uit de regio en de wens om statushouders te vestigen. Rensen verwacht niet dat de veranderingen in de woningvoorraad gaan zorgen voor een toename van sociale spanningen in Houten omdat in relatie tot het totale aantal woningen de veranderingen niet significant zijn.
vervolg 1e uur met wethouder Jocko Rensen 12-04-2017

In het tweede uur had Rensen maar liefst vier verrassingsgasten meegenomen, allemaal wonend onder begeleiding van Reinaerde. (http://www.reinaerde.nl/home/). Deze instelling wil graag mensen begeleiden het beste uit zichzelf te halen. De aanwezige gasten vertelden voluit over de sociale weerbaarheidstraining die ze hadden gekregen waar Jocko ook aan mee had gedaan. Belangrijke boodschap voor de luisteraars is dat de mensen die bij Reinaerde wonen graag willen worden gezien als gewone mensen met een beperking en niet als “gehandicapten.”
Toke van Telgen en Paul van Ruitenbeek vroegen de gasten het hemd van het lijf, zeker omdat twee van de gasten elkaar via het werk hebben ontmoet en inmiddels getrouwd zijn. De presentatoren wilden graag weten hoe dat allemaal in zijn werk was gegaan en hoe het stel het voor elkaar kreeg om in de ochtend al om 06.00 uur op het werk te verschijnen.

 Kortom, een geanimeerde uitzending van Daar Hou ik U aan.
2e uur 4 gasten woonstchting Reinaarde over de Samen op wegtraining 12-04-2017
vervolg 2e uur met 4 gasten van Reinaarde en Jocko Rensen over Communicatie 12-04-2017

 Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love