Ouderen Actief: de uitzending van woensdag 1 mei 2019

Ouderen Actief 1 May 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Ouderen Actief: de uitzending...

Nadat Henk Donker, redactielid van Ouderen Actief, van ons beiden de felicitaties kreeg met zijn Koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele en langdurige activiteiten voor de Houtense samenleving, gingen we over tot het thema van de uitzending.
Dit was dit maal aandacht voor de activiteiten van het kleinschalige, maar o zo belangrijke, buurt initiatief in de wijk De Akker: de “Wakkere Akker”.
De groep mensen van dit initiatief doet sedert 2014 veel voor de oudere medemens zowel qua het organiseren van sociale activiteiten als ook daadwerkelijk bieden van steun en verwijzing bij hulpvragen, bij het doen van boodschappen, het regelen van klussen in huis, etc.

https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-2019-05-01-eerste-uur/

Jon Nellestijn en Ted Kliest spraken met de organisatoren van de “Wakkere Akker” en met enkele deelnemers aan een recente wijkbijeenkomst van de “Wakkere Akker”.
Hier werd
o.a. besproken hoe de over één jaar vrijkomende gebouwen van OBS De Brug eventueel kunnen worden omgevormd tot een buurt-ontmoetingscentrum, buurtzorgcentrum annex wooncomplex voor zowel ouderen, mensen met een beperking én jongere bewoners.
De “Wakkere Akker” had een enquête gehouden onder alle huishoudens van de wijk De Akker, waaruit diverse interessante ideeën voor de aanwending van de gebouwen van OBS De Brug naar voren kwamen. Ouderen Actief houdt de plannen nauwlettend in de gaten en blijft in contact met de “Wakkere Akker”.

https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-2019-05-01-tweede-uur/

De uitzending van 1 mei werd verzorgd door Cees Sloot en Ted Kliest.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love