Ouderen Actief: de uitzending van woendag 31 januari 2018

Ouderen Actief 31 January 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Ouderen Actief: de uitzending...

De uitzending van vandaag was een algemene uitzending, met muziek ‘waar je bij kunt wegdromen’, diverse actuele aspecten en een ‘Bep en Teus’.

Vooraf had Frans (1e  presentator) aan Diane Haskens van de ASVH gevraagd of zij alleen of met enkele leden wat informatie voor Ouderen kon inbrengen, en daar gaf ze gehoor aan.
Met als gevolg dat de studio een huiskamer werd, met Diane, Jupke, Nelleke, Femke en Ans. De gezelligheid werd nog verhoogd door John, de echtgenoot van Wil (2e presentator).

Tijdens de uitzending bleek dat er nogal wat activiteiten zijn met als doel de communicatie en gezelligheid onder de Houtense ouderen te bevorderen en de eenzaamheid te beperken.
Daarover ontstond een aardige discussie,  óók over de vraag of oudere mannen wel uit hun stoel voor de TV zijn te krijgen.
Dit bleek mee te vallen, op de laatste koffie-ochtend waren van de 40 aanwezigen er 7 mannelijk, dus bijna 20%.

Naast de genoemde maandelijkse koffie-ochtenden in De Engel komen er (ook maandelijks) dinsdagmiddag bijeenkomsten in Schoneveld, en komt er zelfs een borrelmiddag in het Sushi restaurant bij de bioscoop Cinelounge.

Kortom: wie wil kan aardig sociaal verkeren, en . .  alleen zijn is iets anders dan eenzaam zijn.
Verdere activiteiten: 2 maart pannenkoek eten in Pand Pannekoek, Schalkwijk; 27 april Koningsdag vieren in Schoneveld; 23 mei Boottocht; van de zomer: Senioren Zomerschool.

Daarnaast: Koffieplus Bijeenkomsten zijn bedoeld om te bewegen: steeds een andere locatie, zie ’t Groentje.

De uitzending van vandaag werd ook opgesierd door de rubriek ‘Bep en Teus’, die vanaf hun woning aan de Lekdijk, de actualiteiten van de laatste week nog eens doornemen en hun belevenissen weergeven. Na hun terugkeer uit Winterberg, Sauerland, was het tijd voor het jaarlijkse Carnaval in Schalkwijk. Een bezoek aan de Alpenzusjes die in de Wiese optraden heeft veel indruk gemaakt. Ook deden ze mee aan de Carnavalsoptocht van de Platneuzen.
Daarbij werden Honingbroodjes en vele Advocaatjes genuttigd. Kortom een drukke week voor onze twee ‘oudjes’.

De muziek voor vandaag was door Frans uitgezocht en door Jon Nellestijn klaargezet.

Aanwezig waren vanuit Omroep Houten: Frans van Heerden (1e presentator), Wil Taal (2e presentator), en Cees Sloot (techniek).

https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-woensdag-31-januari-2018-eerste-uur/
https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-woensdag-31-januari-2018-tweede-uur/
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love