DKVH 31 okt 2017 over Essenbladsterfte, Vrijwilligers, Mantelzorg, Jongerenwerk

De Kracht van Houten 1 November 2017

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DKVH 31 okt 2017...

In het eerste uur:
–  Boswachter Tineke Harlaar van staatsbosbeheer over de Essentaksterfte, een ziekte die 70% van de Essen in het Waalse Bos hebben en die leidt tot sterfte van de bomen. Ook in Nieuw Wulven is de ziekte geconstateerd.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dkvh-opening-1e-uur-boswachter-tineke-harlaar-over-zieke-essen-31-okt-2017/

–  In memoriam:  Jo Cornel de oudste vrijwilliger van ‘van Houten&co’ is afgelopen dinsdag gestorven. Naast haar werk bij van ‘Houten&co’ was ze ook actief bij het Haltna huis, de Katholieke bond van ouderen, broodjes smeren bij het Fladderen en oprichtster van de scootmobielclub,  koersbal in Haltna, Markant en daarna in het Huis van Houten en Gastvrouw van Stuifes Inn. In 2012 heeft zij de vrijwllligersaward gewonnen.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dkvh-im-jo-cornel-een-top-vrijwilliger-is-er-niet-meer-31okt-2017/

–  Aankomende tijd gaan we bij de Kracht van Houten extra aandacht besteden aan mantelzorg en mantelzorgers. We hebben deze keer een telefonisch interview met een honderdjarige en we gaan een aantal weken bellen met een mantelzorger om te horen hoe het is om mantelzorger te zijn.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dkvh-telefoongesprek-met-een-honderdjarige-over-mantelzorg-31-okt-2017/

In het tweede uur is het thema Jongerenwerk:
–  Ambulant jongerenwerker Cees Westerhout komt praten over jongeren op straat. Zeker nu het alweer vroeger donker wordt, vinden sommige mensen het maar spannend, als er opgeschoten jeugd op de pleintjes hangt.
Dus is er op woensdag 8 november van 19:30 uur tot 21:00 uur ‘Pffffff jongeren’! Dat denken we allemaal wel eens, toch? Zeker als er weer eens een groepje de ingang blokkeert, alle gratis koffie opdrinkt of het openbaar toilet verandert in een waterballet! Echter zijn deze jongeren ook de vakkenvullers en caissières die ons op zaterdagmiddag helpen in de winkel, onze ochtendkrant bezorgen voor wij wakker zijn en stage lopen op de peuterschool van onze (klein)kinderen. Jongeren zijn er nou eenmaal, maar lijken zich niet altijd even bewust van hun omgeving. Ze denken en reageren vaak anders dan wij verwachten, waardoor een gesprek gemakkelijk kan uitlopen op een discussie en de situatie er niet beter, maar juist slechter op lijkt te worden.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dkvh-cees-westerhout-jongerenwerk-van-houtenenco-31-okt-2017/

–  Tot slot de column van Sybren Visser ‘De Handen van Houten’ en nog even Cees Westerhout als afsluiter.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dkvh-column-sybren-visser-en-afsluiting-2e-uur-31-okt-2017/
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love