DHIUA van 18 april met Cora Gerritsen (CDA) en Anneke Dubbink (PvdA)

Daar Hou Ik U Aan 18 April 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA van 18 april...

De uitzending, gepresenteerd door Paul van Ruitenbeek en geschoven door “Enthousiasper” begon met een interview met Eef Stiekema (VVD) over de voorgedragen wethouderskandidaat Sander Bos. Stiekema vertelde over de selectieprocedure en over de ervaring van de nog maar 35 jarige Bos als wethouder in de gemeente West Maas en Waal. Bos, geen familie van Wouter Bos, vindt het een uitdaging om aan de slag te gaan in de grotere gemeente Houten en laat daarvoor zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid in de huidige gemeente over aan anderen. Anneke Dubbink vond het een goed idee om een digitale voorstelronde te houden voorafgaand aan de benoeming, Cora Gerritsen vond dat die voorstelronde ook wel na de benoeming kon plaatsvinden.

Met de beide dames sprak Van Ruitenbeek vervolgens over de Ruimtelijke koers. Daarin wordt het gebied aan de Doornkade nadrukkelijk genoemd als ontwikkelingslokatie en dat kon geen verrassing zijn omdat dit al  veel eerder aan de orde was geweest. Dat ontwikkelen op een grasveld veel makkelijker is dan in een gebied waar al bebouwing is, konden de dames bevestigen, maar het gaat ook om een project met lange adem, waar de nieuwe wethouder Bos zijn tanden in kan zetten. Eensgezindheid dus op dit punt.

Dat lag anders bij de sociale koers, waarvan een nieuw concept kennelijk al aan de raad ter beschikking is gesteld. Gerritsen vond het van belang dat daarin veel meer prestatieindicatoren waren opgenomen dan in het oorspronkelijke stuk. Daarbij geldt het credo: zoveel mogelijk doen en zo goed mogelijk mensen ondersteunen binnen de bestaande kaders. Dubbink vond dat op haar beurt niet de juiste insteek. Het plan is teruggestuurd niet alleen omdat het te vaag was, maar ook omdat het van belang is meer geld te besteden aan de sociale kant van de gemeente. Maak het concreet. Op de vraag waar dat geld dan vandaan moest komen in deze krappe tijden gaf Dubbink aan dat dit nou juist de zoekopdracht is waar het college zich over moet buigen.

Binnenkort komt de sociale koers weer aan de orde in de raad. De redactie van Daar Hou Ik u aan blijft dit natuurlijk volgen.Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love