DHIUA: Anneke Dubbink lijsttrekker PvdA bij verkiezingen in maart 2018?

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA: Anneke Dubbink lijsttrekker...

In de uitzending van 21 juni 2017 was Anneke Dubbink, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Houten, de hoofdgast.
Zoals gebruikelijk in dit programma is haar een aantal (politieke) stellingen voorgelegd. Op de vraag of zij voor de lokale verkiezingen volgend jaar (weer) lijsttrekker wil zijn, gaf zij een bevestigend antwoord, mits zij door de partij daartoe wordt verkozen.
In het 1e uur werd aan de hand van de publicaties in de (lokale) media gesproken over het “permanent vlaggen” vanaf het gemeentehuis, de aanpak van de Beusichemseweg in ‘t Goy en het omarmen door de raad van de Cultuurvisie.
Uiteraard leverde de formatie in den Haag ook gesprekstof op, waarbij mevrouw Dubbink aangaf dat “het nee van Ascher” voor de PvdA een juiste beslissing is.
Met de stelling “Partijbelang gaat voor landsbelang, ook lokaal” was zij het echter niet eens.
Thematisch werd  over het armoedebeleid gesproken, dat in Houten nu gestalte krijgt door een beleidsnota “Herijking armoedebeleid 2017-2020”, die op 4 juni 2017 in de gemeenteraad werd behandeld. Aandacht gaat uit naar de integrale aanpak van de problematiek, vooral als het gaat om kinderen die de kans lopen buiten de boot te vallen.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-1e-uur-19-20-uur-21-juni-2017/
In het 2e uur
maken we kennis met Stefan Hogervorst, ‘uitbater’ van het (catering)bedrijf “Deksels Lekker” in Houten. Het is zijn droom om een sociale horecaonderneming neer te zetten, waarin het sociale en commerciële aspect met elkaar verbonden zijn en die midden in de maatschappij van Houten staat. In dat verband vertelt hij over de wijze hoe hij bezig is mensen met een beperking en/of achterstand op de arbeidsmarkt te begeleiden naar een vaste werkomgeving. “Deksels Lekker” heeft (re)integratie van en participatie door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt als uitgangspunt”. Op basis van de gespreksinformatie werd geconcludeerd dat de Participatiewet toch niet alle (bijzondere) situaties afdekt.
Het thema Wonen  vormde de uitsmijter van de uitzending. Dit in relatie tot de fietstocht die door de PvdA wordt georganiseerd op 22 juni en waarvan de route voert langs verschillende woningbouwprojecten in Houten.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-2e-uur-20-21-uur-21-juni-2017/

Presentatie: Martin Monkel en Jon Nellestijn
Techniek: Cees SlootHuidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love