DHIUA 27 sep 2017 met als gasten Judith Haring van Shine en wethouder Rensen

27 September 2017

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA 27 sep 2017...

Op woensdagavond 27 sep 2017 waren  de gasten Jocko Rensen, wethouder (1e en 2e uur) en Judith Haring, Shine (2e uur) uitgenodigd door Jocko.
Citaten van de avond: “Flexibiliteit is dé graadmeter voor je bestuur”, 1e uur resp. “Niet vanuit het probleem, maar vanuit de positieve kant”, 2e uur.

Het eerste uur ging over de wethouder Rensen, zijn persoon en zijn wijze van besturen. De bestuurlijke vernieuwing (“Flexibiliteit is dé graadmeter voor je bestuur”) en de Stichting Beroepseer, Werken met Moed en Vertrouwen, (beroepseer.nl/nl/) kwamen aan bod. Er werd doorgepraat over de taakgebieden, maar ook over het probleem theorie – uitvoering van de WMO,  zoals bij rolstoelenreparatie.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-1e-uur-met-jock-rensen-27-sep-2017/
Het tweede uur kwam Judith Haring aan het woord als surprisegast.
Zij was door Jocko Rensen uitgenodigd vanwege haar coördinatorschap bij Shine, actief op het vlak Jongeren en Podiumkunsten. Zij is afkomstig uit de jeugdzorg. (Website: shine-houten.nl)
Met name bewegen in groepen is de basis, maar er is ook een Buddy-systeem. Hoewel we moeten redeneren: “Niet vanuit het probleem, maar vanuit de positieve kant”, kwamen de typische jongerenproblemen zoals Schulden – Drugsgebruik/blowen – Social Media ook beperkt aan de orde.
Judith kwam erg bevlogen over en wist Shine met verve neer te zetten.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-2e-uur-met-shine-en-rensen-27-sep-2017/
Presentatie door Frans van Heerden en Arthur Vierboom, techniek Stephan van der Steen.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love