DHIUA 25 okt 2017 Tumult in de Houtense politiek

26 October 2017

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA 25 okt 2017...

Paul Steehouder stapt per direct over van D66 naar ITH en neemt zijn raadszetel mee!

25 okt 2017 maakte ITH bekend dat ze de grootste partij in Houten is geworden nu zij Paul Steehouwer – net benoemd als lijsttrekker bij D66 – heeft weten te verleiden over te stappen. De overstap slaat bij D66 in als een bom. ‘D66 Houten en de gemeenteraadsfractie zijn ook persoonlijk teleurgesteld in Paul en de manier waar hij deze stap heeft genomen’, schrijft Eric van Vliet in een persbericht waaronder als afzender staat: Eric Van Vliet, fractievoorzitter D66. Van Vliet heeft grote vraagtekens bij de overstap. ‘Hoe kan hij overstappen naar ITH, dat vier jaar lang oppositie heeft gevoerd tegen D66 en het coalitieprogramma?’ en noemt de stap ‘politiek volstrekt ongeloofwaardig’ en niet passend in ons democratische stelsel waarin de kiezer en zijn stem centraal staan.
Luister hier naar het telefoon gesprek met Eric van Vliet in Daar Hou Ik U Aan:
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-interview-eric-van-vliet-25-okt-2017/

In een persbericht, dat ITH verspreidde, liet Paul Steehouwer als reden voor zijn vertrek bij D66 weten dat hij geen vertrouwen meer heeft in het bestuur van D66 ’die de uitkomsten van de democratische verkiezing van Steehouwer als lijsttrekker van D66 voor de komende verkiezingen niet respecteert.’ Hij zegt op ‘cruciale onderwerpen op dezelfde koers als ITH te zitten’ en voor de uitvoer van zijn idealen zich meer ‘verwant’ te voelen met ITH. Hij neemt zijn zetel mee naar ITH. D66 ziet zo tijdens deze collegeperiode een tweede raadslid – na Peter de Laat  – de fractie verlaten.
Bij Daar Hou Ik U Aan van 25 okt 2017 lichtte Gerard Zandbergen van ITH de gebeurtenissen toe.
Luister hier naar het telefoongesprek met Gerard Zandbergen in Daar Hou Ik U Aan:
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-interview-gerard-zandbergen-25-okt-2017/

In het eerste uur in deze uitzending kwam de heer Arie Viskil, fractievoorzitter van perspectief 21 uit Bunnik uitgebreid aan het woord over de samenwerking van de diverse politieke partijen in Bunnik en de samenwerking met buurman Houten natuurlijk.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-1e-uur-met-arie-viskil-van-p21-bunnik-25-okt-2017/

In het tweede uur hadden Stephan van de Steen en Arthur Vierboom een gesprek met mevr. Boerma over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de werelderfgoedlijst van Unesco.
Tenslotte was er een analyse van de politieke situatie met dhr Paul Steehouwer door Paul van Ruitenbeek.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-2e-uur-met-mv-boerma-unesco-waterlinie-en-paul-v-ruitenbeek-over-politiek-tumult-25-okt-2017/

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love