DHIUA 12 juli 2017: Houten biedt nog te weinig mogelijkheden voor jongeren

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA 12 juli 2017:...

Met het jongste raadslid, Jarno Groenveld (D66), als hoofdgast in de studio en Cees Westerhout, jongerenwerker bij Van Houten & Co als zijn surprisegast, is het logisch dat deze uitzending een hoog jongerengehalte heeft. Uit de gesprekken kan worden opgemaakt dat Houten steeds meer aandacht heeft voor jongeren maar dat er ook nog heel veel moet gebeuren.
In het 1e uur praten we met Jarno Groenveld, 21 jaar oud en in de raad van 4 juli geïnstalleerd als raadslid voor D66, over zijn persoonlijke achtergrond en zijn politieke ‘drive’, wisselen we van gedachten over de actualiteit van het politieke nieuws en leggen we hem een aantal stellingen voor. Op de stelling dat “jongeren (te) weinig aandacht hebben voor de politiek” werd, na enig aarzelen, bevestigend geantwoord. In het verlengde daarvan werd doorgepraat over een aantal onderwerpen die in de laatste raadsvergadering aan de orde kwamen: het draairegime van de windmolens en het armoedebeleid.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-eerste-uur-van-19-20-uur-12-juli-2017/
In het 2e uur maken we kennis met Cees Westerhout, jongerenwerker in Houten. Rond het thema “Wat biedt Houten voor jongeren” met gesprekspunten over wonen, werken, recreëren wordt door hem levendig gesproken over de omgang met jongeren en de aanpak om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Voor Cees Westervoort vormen begrippen als contact en respect de basis voor zijn manier waarop hij met jongeren omgaat en hoe hij ook betrokken inwoners van Houten benadert. Zeker gezien zijn leeftijd geeft Jarno Groenveld zijn zienswijze hierover. Speerpunt voor hem is de aandacht voor de huisvesting van jongeren en de mogelijkheden die Houten daartoe moet ontplooien.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-tweede-uur-van-20-21-uur-12-juli-2017/
In deze laatste uitzending van het seizoen 2016-2017 werd de presentatie verzorgd door Martin Monkel en Arthur Vierboom.
De techniek deze avond was in handen van Cees Sloot, ondersteund door zijn collega Paul Geerars.

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love