De Middenstip: uitzending van maandag 26 februari 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. De Middenstip: uitzending van...

Het eerste uur

Micha Reij vertelde aan het begin van de uitzending over de Indoor Softbaldag, georganiseerd door Houten Dragons. Op deze 4e dag van maart wil de honk- en softbalclub mensen laten kennis maken met softbal. De dag is ingedeeld in tijdsblokken per leeftijd. Voor de jeugd is het alleen ingedeeld voor meisjes, want de club heeft enkel softbal voor de dames, maar senioren softbal is ook voor mannen. Aanmelden voor het evenement hoeft niet. “Wij zorgen voor een handschoen knuppel en bal”.

Daarna vertelde Marjo Heijman van de Houtense Skate- en Schaatsvereniging, die het ijs meet, over de Houtense natuurijsbaan en of daar deze week nog op geschaatst kan worden. “Er ligt al een dun laagje, maar het is heel kwetsbaar heel kwetsbaar,” en er zijn nog zeker vier á vijf nachten met 5 onder nul nodig volgens Heijman. Het zal erom gaan spannen, want dit weekend gaat het weer dooien. De laatste keer dat het ijs dik genoeg was en de vereiste 10 centimeter aan dikte haalde, was in 2013. Wilt u op de hoogte blijven hierover? Houd dan www.hssv.nl in de gaten, of volg HSSV op social media.

Het tweede uur

De handballers van Stipt Payroll Houten zijn geplaatst voor de play-offs van de Be Ne League. Dat vertelde coach Rick Louw. Het team heeft slechts één wedstrijd verloren dit seizoen, en is “ondanks blessures en andere tegenslagen toch sterk gebleven.” Drie van de vier teams voor de play-offs zijn al bekend, waarvan Stipt Payroll er dus één is. Twee plekken komen vrij voor de BeNe League van volgend jaar, en daar gaan ze in de play-offs voor strijden. “We gaan de wedstrijd vrij in, het zou geen ramp zijn als we ons niet plaatsen,” aldus Louw.  10 maart is de laatste thuiswedstrijd van de competitie, deze vindt plaats in The Dome en is gratis toegankelijk voor publiek. Daarna spelen ze nog twee wedstrijden. Ze hebben tevens nog slechts 1 punt nodig om kampioen te worden van de Eredivisie.

Het vierde interview van deze avond was met Sjoerd Veldboer. Hij vertelde over de Dag van de Sportaccommodaties, 8 maart vindt deze in Expo Houten plaats. De dag is speciaal voor sportaccommodaties, maar ook bijvoorbeeld Gemeente Houten komt langs. In de Expo krijgen de bezoekers informatie over sportvelden, sporthallen, zwembaden en nog veel meer. Aan bod komt vooral verduurzaming, waaronder ledverlichting en zonnepanelen, en kunstgras.

Alweer het laatste interview van deze uitzending van de Middenstip was met Gerrie van Wanrooij over de situatie bij Hockeyclub Houten, daar mogen de hockeyvelden namelijk niet betreden worden. “Met deze temperatuur op de velden spelen brengt risico’s mee. Het is koud, wat de velden glad maakt.” Volgens Wanrooij zijn er zandvelden en watervelden, maar  “de watervelden mogen alleen bespeeld worden als ze nat zijn. Die worden nat gemaakt met sproeiers, alleen die staan uit vanwege het weer.” Mensen gaan nu de zaal in of squashen om toch in beweging te blijven.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love